Sağlık Erkekleri zinde tutan 3 besin

Erkekleri zinde tutan 3 besin

Paylaş
Erkekleri zinde tutan 3 besin

Ara öğünlerde yapılan ufak atıştırmaların hem zihinsel fonksiyonları artırdığını hem de metabolizmayı hızlandırdığını söyleyen uzmanların zindelik için önerdiği besinler; kayısı, ceviz ve incir

Uzmanlara öre, özellikle gün içinde yemeğe zaman ayıramayan erkeklerde en çok görülen beslenme sorunu, akşam eve gidince günün stresinden de uzaklaşmak için aşırı miktarda yemek oluyor.

Haberin Devamı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, aşırı yemek yeme nedeniyle göbek bölgesinde yağlanma, şeker metabolizmasında bozulma gibi sorunların ortaya çıktığını belirtiyor. İrkin, gün içinde aralarda yapılan ufak atıştırmaların hem yorgunluğun neden olduğu zihinsel fonksiyonlardaki azalmaya engel olacağını, hem de metabolizma hızını artırarak yağlanmayı engelleyeceğini ifade ediyor.

İş hayatına özel beslenme önerilerinde bulunan Dilem İrkin, şişmanlamayı önleyen basit değişiklikler yapılabileceğini söylüyor ve önerilerini şöyle sıralıyor:

- Taze ya da kurutulmuş meyveleri taşımak kolay olduğu gibi, şeker ihtiyacını da gidermeye yarayacaktır.
- Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler, diyet bisküviler hem tüketim açısından pratiklik sağlayacak, hem de çabuk enerji sağlayarak kan şekeri düşüklüğünün neden olduğu yorgunluğu azaltacaktır.
- Sık tercih edilen ve toplum olarak beslenme alışkanlığımızda bulunan kuru kayısı içerdiği yüksek potasyum ile başta kalp kası olmak üzere tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlıyor.
- Kayısı ayrıca, yüksek lif içeriği ile sindirim sorunlarına da iyi geliyor, kanserden koruyucu rol oynuyor.

Haberin Devamı

İNCİR HÜCRELERİ YENİLİYOR

İncir içeriğindeki B1, B2 vitaminleri ve fosfor, potasyum gibi minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Yüksek oranda kalsiyum içeriği ile kemik sağlığında önemli rol oynuyor. Yüksek orandaki lif içeriği ise kötü kolesterolün düşürülmesinde etkili oluyor.

CEVİZ YORGUNLUĞU AZALTIYOR

Ara öğün olarak seçebileceğimiz diğer bir besin olan ceviz ise yüksek doymamış yağ asidi içeriği ile kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Özellikle gün içindeki yorgunluktan uzaklaşmak ve zindelik kazanmak için ceviz iyi bir tercih. Fakat bu besinlerin yüksek kalorili olduklarını unutmamak ve tüketilen miktarlara dikkat etmek gerekiyor.

3 ADET KURU KAYISININ 50 KALORİ

Ara öğünlerde süt veya yoğurdu tercih etmek, içeriğindeki laktozdan dolayı gaz sıkıntısı yaratabilir. Bu da çalışma esnasında performansın düşmesine neden olabilir. Bu gruptan bir gıda tercih edilecekse hazmı kolaylaştıran, bağışıklık mekanizmasını güçlendiren probiyotik yoğurtlar iyi bir ara öğün alternatifi olabilir.”

Haberin Devamı

Beslenme Uzmanı Dilem İrkin, 3 adet kuru kayısının 50 kalori, 2 adet kuru incirin 100 kalori, 1 orta boy ithal muzun 100 kalori ve 2 adet cevizin de 45 kalori olduğunu hatırlatıyor.