Gündem Erken seçim ne zaman yapılacak? Erken seçim olacak mı?

Erken seçim ne zaman yapılacak? Erken seçim olacak mı?

Paylaş
Erken seçim ne zaman yapılacak? Erken seçim olacak mı?

Bugün partilerin grup toplantısı yapıldı. En aykırı çıkış MHP Lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur." diye konuştu.

Zaman zaman gündeme gelen erken seçim tartışmalarına bugün Devlet Bahçeli, son noktayı koydu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugünkü partisinin grup toplantısında, erken seçimden yana olduğunu ifade ederek, "MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur." dedi.

CHP BEKLEMEDE

Bahçeli'nin flaş çıkışı sonrası, tüm partilerden art arda açıklama geldi. AK Parti ve MHP kısa süreli bir görüşme yaptı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Zamanında ya da erken seçim bizim için fark etmez. Bizim için telaşlanacak bir durum yok” derken CHP Lideri Kemal Kılışdaroğlu ise "Ana aktörü bekleyelim." yorumunda bulundu.

TUSİAD BAŞKANI TEPKİLİ

TUSİAD Başkanı Erol Bilecik, erken seçimi doğru bulmadıklarını belirterek "Erken seçim yapmak yapısal reform ve enflasyonla mücadele sürecini tamamen ortadan kaldırır. OHAL sürecinde seçim, Türkiye'yi dış dünyada zorda bırakır. Bugüne kadar cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer siyasi liderlerden seçimlerin zamanında yapılacağına dair aldığımız mesajları tamamen desteklemiştik" dedi.

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Erken seçim için henüz net bir açıklama yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli, yarın 13.30'da yüz yüze görüşmede bulunacak. Görüşme sonrası açıklama bekleniyor. MHP Lideri Bahçeli'nin açıklaması baz alınırsa seçimler 26 Ağustos 2018'de yapılacak.