Gündem Erken seçim öncesi satranç

Erken seçim öncesi satranç

Paylaş
Erken seçim öncesi satranç

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Abdullah Gül'ü 'ortak aday' göstermek için Meral Akşener’i iknaya çalıştı. Akşener reddetti. Gül, eski Başbakan Davutoğlu ile buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sürpriz bir hamle yapıp, Bülent Arınç’ı yanına çağırdı. Partisinden ‘ittifak kurma’ yetkisi alan Kılıçdaroğlu bugün Akşener’e gidiyor

VE SAHNEDE


Gündemdeki isim Abdullah Gül dün kamuoyunun önüne Milli Görüş’ün lideri Erbakan anısına düzenlenen ödül töreninde çıktı. Salona Karamollaoğlu ile birlikte girdi. Gündemdeki isim Abdullah Gül dün kamuoyunun önüne Milli Görüş’ün lideri Erbakan anısına düzenlenen ödül töreninde çıktı. Salona Karamollaoğlu ile birlikte girdi. Gündemdeki isim Abdullah Gül dün kamuoyunun önüne Milli Görüş’ün lideri Erbakan anısına düzenlenen ödül töreninde çıktı. Salona Karamollaoğlu ile birlikte girdi.



GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ


Muhalefet, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ince hesaplar yaparken, iktidar da bu hesaplara karşı hamleler üretiyor. Saadet Partisi lideri temel Karamollaoğlu dün 10.30’da iyi Parti lideri Akşener ile 1 saat 50 dakika görüştü. Karamollaoğlu “Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilin, çatı aday olarak Abdullah Gül’ü gösterelim” dedi. Akşener “Çekilmem. Ama milletvekili seçiminde ittifaka varız” dedi. tartışmanın merkezindeki Gül’ün önceki akşam Ahmet Davutoğlu ile buluştuğu ortaya çıktı.


PROGRAMINDA YOKTU


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sabah AK Parti grubunda Gül’ün adaylığı ile ilgili “Benim hiç öyle bir derdim yok. 5 Mayıs’ta kimlerin meydanlarda olacağını göreceğiz” dedi. Ancak dün programında görünmeyen sürpriz bir davet yaptı. Eski genel başkan yardımcısı Bülent Arınç’ı AK Parti Genel Merkezi’ne 18.30’da çağırıp 1 saat görüştü.


KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ


Bu arada Karamollaoğlu’nun Akşener’in ‘ret’ yanıtına rağmen “Hafta sonuna doğru yine görüşeceğiz” demesi pazarlıkların süreceğini gösterdi. Kılıçdaroğlu dün programında ani değişiklik yaptı. Bugün saat 13.00’da Akşener ile buluşuyor. Karamollaoğlu ise bugün Gül ile tekrar görüşecek.

ARINÇ'TAN GÜL'E DESTEK YOK


Görüşme sonrası Arınç şunları söyledi:

■ Gül’ün aday olacağı iddiası dahil her konuyu görüştük. Konuşmalarımızı şimdilik mahrem tutuyoruz.

■ Bazı partililerin yaptıkları bizi rencide etse de AK Parti’nin ülkeye çok büyük hizmet ettiğine inanıyorum.

■ Ben bu partinin kurucularından birisiyim. AK Parti’den başka partiye başımı çevirmem. Ben ne AK Parti’ye ne onun genel başkanına zarar verecek bir hareketin içinde olmam.

■ Milletvekilliği teklifi yapılmadı. Siyasette bulunmaya niyetim yok.


ADAYI AÇIKLAMADI İTTİFAK YETKİSİ ALDI


Kemal Kılıçdaroğlu dün öğlen grup toplantısında “Demokrasi için bir araya gelmek ve birlikte hareket etmek zorundayız” diye Akşener’e çağrı yaptı. Akşam da ‘ittifak kurmak’ için gerekli yetkiyi Parti Meclisi’nden aldı. Dün adayı açıklamamış olması ‘CHP, Gül’ün ortak adaylığını destekliyor’ iddiasını güçlendirdi.


Ankara'da sürpriz Erdoğan Arınç görüşmesi sona erdi