Dünya Ermenistan, 3 Azerbaycan askerini daha şehit etti

Ermenistan, 3 Azerbaycan askerini daha şehit etti

Paylaş
Ermenistan, 3 Azerbaycan askerini daha şehit etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin cephe hattında tek taraflı olarak ateşkes ilan etmesine rağmen, Ermenistan tarafı ateşkes ihlaline uymayarak dün gece tekrar karşı ateşe geçmesi sonucu, Azerbaycan ordusunun 3 askeri şehit oldu

Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin cephe hattında tek taraflı olarak ateşkes ilan etmesine rağmen, Ermenistan tarafının ateşkese uymayarak dün gece tekrar karşı ateşe geçmesi sonucu, Azerbaycan ordusunun 3 askeri şehit düştü.

Haberin Devamı

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafının cephenin, Ağdere-Terter ve Hocavend-Fuzuli yönlerinde dün gece tekrar saldırıya geçtiği ve temas hattına yakın olan yerleşim merkezlerine yoğun bir şekilde ateş açtığı belirtildi. Açıklamada, “Azerbaycan ordusu 3 şehit verirken, Ermenistan tarafından da çok sayıda asker öldü” denildi.

"100'DEN FAZLA ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜ"

Önceki gün Azerbaycan ve Ermenistan arasında tansiyon iyice yükselmiş ve çıkan çatışmada 12 Azeri askeri şehit düşmüştü.

Yaşananlar sonrası İlham Aliyev, "Dün yeniden başlayan çatışmalarda 100'den fazla Ermenistan askeri öldü, 100'ü aşkın asker de yaralandı" diye konuşmuştu. Ermenistan'ın barış istemediğini sözlerine ekleyen Aliyev, 20 yılı aşkın süredir devam eden sorunda, Erivan'ın çözüme yaklaşıldığı dönemlerde her zaman provokasyona başvurduğunu söylemişti.

Haberin Devamı