Gündem KKTC'de hükümeti kurma görevi verilen Ersin Tatar kimdir?

KKTC'de hükümeti kurma görevi verilen Ersin Tatar kimdir?

Paylaş
KKTC'de hükümeti kurma görevi verilen Ersin Tatar kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni hükümeti kurma görevini Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar’a verdi. Bu haberin ardından Ersin Tatar kimdir? sorusu aratılıyor. İşte Ersin Tatar hakkındaki detaylar…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman liderliğindeki koalisyon hükümetinin istifasının ardından yeni hükümetin kurulması konusunda bugün de siyasi parti liderleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Akıncı, öğle saatlerinde makamında kabul ettiği Tatar’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi. Bu haberin ardından Ersin Tatar kimdir? sorusu aratılıyor. İşte Ersin Tatar’ın biyografisi…

Haberin Devamı

ERSİN TATAR KİMDİR?

KKTC’de 30 Ekim 2018’den bu yana UBP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Ersin Tatar, 1960 yılında Lefkoşa’da doğdu.

Lise öğrenimini İngiltere’de tamamlayan, 1982 yılında Cambridge Üniversitesinden mezun olan ve 1982-1986 yıllarında İngiltere’de PriceWaterhouse’da çalışan Tatar, CharteredAccountant unvanını aldı. Tatar, 1986-1991 yıllarında İngiltere’de PollyPeck Firması’nda, 1991-1992 yıllarında Ankara’da FMC-Nurol Savunma Sanayi AŞ’de finansman müdürü olarak çalıştı.

1992-2001 yıllarında İstanbul’da Show TV’de Genel Koordinatörlük yapan Ersin Tatar, 1996’da KKTC’nin ilk özel televizyon kanalı "Kanal T"yi kurdu. Tatar, 2003 yılında UBP ile siyasete atıldı. 19 Nisan 2009 erken genel seçimlerinde UBP’den Lefkoşa Milletvekili seçildi. 4 Mayıs 2009 tarihinde kurulan Derviş Eroğlu hükümetinde Maliye Bakanı görevine getirilen Ersin Tatar, 27 Mayıs 2010’da kurulan İrsen Küçük hükümetinde de bu görevini sürdürdü.

Haberin Devamı

KKTC’de 28 Temmuz 2013 erken genel seçimlerinde yeniden UBP’den Lefkoşa Milletvekili seçilen Tatar, 8. dönemde Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanlığı yaptı. Ersin Tatar, 7 Ocak 2018 erken genel seçimlerinde yeniden UBP Lefkoşa Milletvekili seçildi. 27-28 Ekim 2018’deki UBP Kurultayı’nda Hüseyin Özgürgün ile ikinci tura kalan Tatar, Özgürgün’ün yarıştan çekildiğini açıklamasıyla Genel Başkan seçildi.

İngilizce bilen Ersin Tatar, evli ve iki çocuk babası.