Spor Ertuğral Sivasspor'a ağlayarak veda etti

Ertuğral Sivasspor'a ağlayarak veda etti

Paylaş
Ertuğral Sivasspor'a ağlayarak veda etti

Sivasspor'da teknik direktör Muhsin Ertuğral, istifa etti

Süper Lig’de üst üste alınan kötü sonuçlar sonrasında Sivasspor ile teknik direktör Muhsin Ertuğral’ın yolları ayrıldı. Basın toplantısı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Ertuğral, “Gönül başarılı olmayı isterdi, ama olmadı” dedi.

Kırmızı beyazlıların Gençlerbirliği’ne kendi evinde 2-0 yenildiği karşılaşma sonrasında yönetim kurulu ile görüşen teknik direktör Muhsin Ertuğral istifasını sundu. Yönetim kurulu toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda istifa kararı kabul edildi. Konuyla ilgili kulüpte düzenlenen basın toplantısında Muhsin Ertuğral kente veda etti.

Kulüpteki basın toplantısına İkinci Başkan Erdal Sarılar, Asbaşkan Mehmet Ali Topal, Basın Sözcüsü Fikret Ünsal ile yöneticiler Faruk Taşseten, Uğur Akkuş, Ekrem Munar, İsmet İzmirli, Ömer Sepet ve Harun Türkoğlu katıldı.

Basın toplantısı sırasında konuşurken gözyaşlarını tutamayan ve duygusal anlar yaşayan Muhsin Ertuğral, “Gönül isterdiki başarılı olalım. Bunu canı gönülden isterdim. Takımın Sivas için önemini biliyordum. Çok iyi bir yönetim olduğunu biliyorum. Çeşitli ülkelerden görev yaptıktan sonra buraya gelirken çok iyi bir yönetim ile karşılaştım. Her zaman bana destek oldular. Alınan sonuçlar nedeniyle yönetime ve takımıma baskı var. Yeni bir hocanın gelmesi takımı ateşleyecektir.

Bu yüzden böyle bir karar aldık. Sivasspor’un yeri burası değil. Maalesef futbolda başka şeyler olabiliyor. Gençlerbirliği maçında bir penaltının verilmemesi bir hocanın istifasına neden olabiliyor. Başka yerde başarılı olan insanlar burada başarılı olamayabiliyor. Bu kararı yönetimle birlikte aldık. Burada önemli dostluklar kazandım” dedi.

ÜNSAL: VEDALAŞMALAR HER ZAMAN HÜZÜNLÜ OLUR

Ertuğral’a hizmetleri için teşekkür eden Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, “Vedalaşmalar her zaman hüzünlü olur. Ama dostça ayrılmak güzel bir olay. Bu da bizim hocamızı, onun da bizi sevdiğini gösterir. Keşke bugünü hiç yaşamasaydık. Keşke daha uzun yıllar bize hizmet edebilseydi. Bunu arzu ediyorduk. Şu an itibariyle hocamız kendi isteği ile yollarımız ayrıldı. Bunu bir müddet ara verme olarak değerlendiriyoruz. Hocamız, yıllarca Afrika’da, önemli başarılara yıllarca imza atmış.

Neticede bir çok nimeti teperek memleketine hizmet etmek adına Türkiye’ye geldi. Ama bizim öyle bir ortamımızda geldi ki, çok zor bir dönemdi. 18 haftadır bizimle olan hocamız 4 puanla aldığı takımı 24 puanla bıraktı. Gerekçelerini de bize açıkladı. Gönül rahatlığıyla söylüyorum ki futbol adına en kıymetli insanlardan biriydi. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. İnşallah gelecekte yine birlikte oluruz” dedi.

TFF’nin Diyarbakırspor’u hükmen yenik ilan etmeme kararının da Ertuğral’ın istifasında etkili olduğunu söyleyen Ünsal, “Hocamız yurt dışında böyle bir olayla karşılaşmamış. Türkiye’de hak ve hukukun olmadığını da bize iletti. Futbol kamuoyunun vicdanı çok rahattır diye düşünmüyorum. Antalya maçı sonrasında Diyarbakır’ın hocası Güven Kurtar da kollandıklarını ifade etti. Hocamıza hak vermekten başka çaremiz kalmadı.

Bize çok şey verdi. Hocamızdan çok şey öğrendik. Yönetim kurulumuz hiçbir zaman toplu halde giden bir hocanın böyle arkasında olmamıştı. Gerçekten adam gibi bir adamı kaybettiğimiz için üzülüyoruz” dedi.

Yeni teknik adam arayışlarının sürdüğünü ve 3 isimle görüştüklerini ifade eden Ünsal, İstanbul Belediye-Diyarbakır maçıyla ilgili verilen karar için cuma gününe kadar bekleyeceklerini söyledi. Gerekirse FİFA’ya gideceklerini, bunun için de federasyonun aldığı kararın siyasi olduğunun belgelenmesi gerektiğini belirterek, “Böyle bir başvuru yaptığımızda Federasyon ceza alır. Dolayısıyla milli takım maçlarını oynayamaz, Avrupa’ya gidecek takımlarımız da maç yapamaz. İki arada bir derede kaldık. Bu işi bilen insanlara daşışacağız. henüz netleşen bir şey yok” diye konuştu.

BU LİG ÇOK ZOR BİTER

Ünsal, Sivasspor’un kümede kalacağını da dile getirerek, “Biz hakkımızı sonuna kadar her türlü savunacağız. Bu lig böyle bitmez. Bu lig çok zor biter. 8 haftayı çok dikkatle takip edin. Şimdi 20 takımlı olması yönünde söylemler var. İsterse 20 takım olsun.

Hiç önemli değil. Adaletli davranılsın. Herkes siyasi baskı yaparsa gelecekte ligdeki takım sayısı 40-50’lere çıkar. Böyle şey olmaz. Biz düşeceksek bile hakkımızla düşelim. Siyaset karışırsa işin içinden kimse çıkamaz. Türk futbolu şu andan itibaren müthiş bir kaosa girdi” diye konuştu.

Haberin Devamı