Siyaset Ertuğrul Günay'dan yeni parti sinyali
Paylaş
Ertuğrul Günay'dan yeni parti sinyali

17 Aralık operasyonundan sonra AK Parti'den istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, ile yine aynı süreçte AK Parti'den istifa eden İzmir milletvekilleri İlhan İşbilen ile Erdal Kalkan birlikte basın toplantısı düzenliyor. Ertuğrul Günay bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken, "Türkiye toplumu adalet istiyor. Partiler Karşılamazlarsa toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır' diyerek yeni parti sinyali de verdi

Toplantıda ilk konuşmayı Ertuğrul Günay yaptı. Günay'ın sözlerinden satır başları şunlar:

Haberin Devamı

'BAŞBAKAN SORUŞTURMANIN ÖNÜNÜ KESECEK YÖNTEMLERİ TERCİH ETTİ''

Günay şunları söyledi: Biz geçen 2011 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İzmir milletvekili seçildik. Şu anda bağımsızız. Özgür ve bağımsız konumdayız. 17 Aralık’ta Türkiye siyasetinin bütünüyle yeniden gözden geçirilmesi gereken bir süreç başladı. Sayın Başbakan demokratik bir hukuk devletinde görülmedik şekilde bu soruşturmaların önünü kesecek yöntemleri maalesef tercih etti. Başbakan sürgünler ve atamalarla da yetinmedi. Hukuk devletinde işinize göre hâkim tayin edemezsiniz.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer15991","15991","201403","15991-118115.jpg","1", "0","Ertuğrul Günay'a şok protesto!");

'İNŞALLAH BU İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR'

Biz de temenni ederiz ki bu iddialar inşallah doğru değildir. Ama soruşturulsun. Ama bu iddialar soruşturulsun denilen herkesi sayın Başbakan düşman ilan etti. Hukukun hakkın yanında durmak yerde Sayın Başbakan adaletin işlemesi için değil engellenmesi için göğsünü siper etti. 2010 yılında halka vaat edilen bütün sözler çiğnenerek yeni bir HSYK yapısı yeni bir internet yapısı oluşturulmaya hukuk işlemez hale getirilmeye çalışıldı. Sayın Erdoğan hukuk devletine karşı örtülü bir darbe gerçekleştirmek istedi. BİR PARALEL YAPI OLUŞTU AMA... Bir paralel yapı oluştu ülkemizde ama paralel yapı hukuksuzluk ve adaletsizliği soruşturmaya çalışan bu emniyet ve adalet çevrelerinde değil başbakanın yakın çevresinde ve onun komutasında oluştu.

Haberin Devamı

'YOLSUZLUKLARI YAPANLARLA BİRLİKTE YOL ARKADAŞLIĞI YAPMAK İSTEMİYORUZ'

Sesiz kalmak millete ihanet anlamına gelirdi. Bizim bir inancımız var. Alay edilmesini kesinlikle istemediğimiz inancımız bize haksızlıklar karşısında susmanın şeytanla işbirliği olduğunu söylüyor. Susmak kendimize olan saygımızdan bir şey kaybetmek anlamına gelecekti. Yolsuzlukları yapanlarla birlikte yol arkadaşlığı yapmama isteğimizi vatandaşlarımızın anlayacağını düşünüyoruz.

'YOLDAN SAPAN BİZ DEĞİLİZ'

Yoldan sapanlar biz değiliz, yolsuzluklara tenezzül edenler. Dün TBMM’ye üç ay sonra fezlekelerin okunması için bir girişim yapıldı. Daha yazılmamış olan önü kesilmiş olan fezlekeler de var. Ama dört hatta beş tane var ki bunlar aylardır tutuluyor. İktidar partisi bunları alçak profil göstererek savuşturmaya çalıştı. Savcılıktan gelen bir belgenin TBMM’de okunmasına dahi bir milletvekili nasıl hayır der bunu milletin takdirine sunuyoruz. Bize umut ışığı olarak gelen 10 gün sonra bir yerel seçim var. Umut ediyoruz ki milletimiz demokrasiye sahip çıktığını gösteren bir yol göstericiliği yapacaktır.

Haberin Devamı

'YENİ BİR ÇOCUĞUN DOĞUMUNU BURADAN MÜJDELİYORUM'

Toplantı sırasında bir gazetecinin 'Yeni bir siyasi oluşumun startını mı veriyorsunuz?' sorusunu şöyle yanıtladı:

"Yeni bir siyasete Türkiye’nin ihtiyacı var. İktidar ve muhalefetin kendisine bakması gerekir. Türkiye toplumunun demokrasiye ekonomik gelişmeye ihtiyacı var. Türkiye toplumu adalet istiyor. Bütün partiler buna bakacak. Kendilerini revize edecekler. Toplumun ihtiyacını görülerse yollarına devam edecekler. Karşılamazlarsa toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır. Bunun karşılanmaması halinde yeni bir çocuğun doğumunu buradan müjdeliyorum."

Haberin Devamı

'HAYRET VE ŞAŞKINLIĞIM BÜYÜYOR'

Günay'dan sonra sözü İlhan İşbilen aldı. İşbilen, "İnsanız beşeriz mutlaka sürçeriz. Yanlışlarımız olabilir. Ama bu yanlışlarda devam etme ve milletin huzurunda aynım şeyleri tekrar etme kabul edilecek bir şey değil. Beni en çok içinde bulunduğumuz böyle bir atmosferin hayret ve şaşkınlığımı arttıraraktan devam etmiş olması üzmekte. Keşke bunlar görülseydi bu 17’si başımıza gelmeseydi." dedi.

SON OLARAK ERDAL KALKAN KONUŞTU

Kalkan'ın sölerinden satır başları şunlar: "Çok büyük bir şaşkınlık içindeyim 17 Aralık’tan bu yana. Ben Adalet ve kalkınma Partisi’ne Sayın Başbakan’ın yoğun ısrarlarıyla katıldım. 27 Nisan e-muhtırasına en sert tavrı koyanlardan biri Sayın Günay ve arkadaşlarıdır. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, şu an bakan olarak geçinenler kısa pantolonla gezinirken ben milletvekiliyim. Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Siyasi iktidarın başında bulunanlar halka doğrulşarı söylemiyorlar.

Haberin Devamı

ürkiye cumhuriyeti vatandaşları büyük iftiralarla karşı karşıyalar. Camide içki içildi, denildi belgeleri millete sunulamadı. Kabataş’ta türbanlı bacımız saldırıldı denildi kayıtlarda bunlar çıkmadı. İçişleri bakanı Ala’nın ne yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Urla’da Sayın Günay’ın bakanlığı zamanında yıktırılma kararı alınan villalar 35 yıldır orada denildi, 2 yıl önce yapıldığı ortaya çıktı. Sayın Erdoğan kendisini bütün hukukun üzerinde bütün güçlerin üzerinde görmeye başladı. Bu seçimde iktidar değişmeyecektir ama ben halkımızın bir fren yapmasını bekliyorum"

SALONDA PROTESTO SESLERİ

Konuşmaların ardından Ertuğrul Günay basın mensuplarından soru almak istedi. Ancak bu sırada toplantının yapıldığı salona AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları'ndan bir grup salona girdi. Ertuğrul günayın grubu taktim etmesinin ardından salonda 'Recep Tayyip Erdoğan' ve 'Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' Sloganları yükseldi.