Kayseri ERÜ Çocuk Acil Servisi, hizmete açıldı

ERÜ Çocuk Acil Servisi, hizmete açıldı

Paylaş
ERÜ Çocuk Acil Servisi, hizmete açıldı

ERÜ Çocuk Acil Servisi, hizmete açıldı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nde hayırsever Yılmaz Büyüknalbant’ın katkılarıyla modernizasyonu yapılan ve Türkan-Mehmet Büyüknalbant Çocuk Acil Servisi’nin açılışı yapıldı.
Açılışa, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hayırsever Yılmaz Büyüknalbant ve ailesi, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Bugün Kayserili hemşerilerimizin bir kadir şinaslığını yaşıyoruz. Gerçekten en çok övündüğümüz konu Kayserili hemşerilerimizin hayırseverliğidir. Erciyes Üniversitesi üniversite olarak, hastane olarak Türkiye’de birçok alanda örnek gösterilen ve örnek alınan bir durumdadır. Bir örnek verecek olursak, burada yapımı devam eden Çocuk Hematoloji, Onkoloji ve Kemik İliği Hastanemiz, hastalara çok önemli katkılar sağlayacak bir hastanedir. Türkiye’de JACEI sertifikası olan tek hastanedir. Dünyada 30- 35 tane bu sertifikaya sahip merkez var. Türkiye’de tek olan bu hastanemize Amerika’da ki, Kanada’daki kemik iliği hastası, kendi sigortası ile parasını ödeyerek gönül rahatlığıyla hizmet alabilecek" dedi.
Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında, “Bizler Kayseri olarak gerçekten bölgede birçok sıkıntının giderilmesi için çok önemli hizmetler veriyoruz. Bu hizmetleri verirken hayırseverlerimizin çok büyük desteğini ve katkısını görüyoruz. Biz bir oldukça, beraber oldukça, inşallah hem Kayserimize, hem de ülkemize çok güzel hizmetler kazandıracağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından modernizasyonu yapılan Mustafa Eraslan - Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi Türkan-Mehmet Büyüknalbant Çocuk Acil Servisinin açılışı, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duasının ardından gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı