Kayseri ERÜ ile Rusya Devlet Yönetimi Akademisi arasında protokol

ERÜ ile Rusya Devlet Yönetimi Akademisi arasında protokol

Paylaş
ERÜ ile Rusya Devlet Yönetimi Akademisi arasında protokol

ERÜ ile Rusya Devlet Yönetimi Akademisi arasında protokol

Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Akademisi arasında akademik işbirliğini içeren protokol imzaladı.
Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Vladimir Bölge Başkanı ve RANEPA Vladimir Şube Direktörü Prof. Dr. Vyacheslav Yurievich Kartukhın, ASİAPOL Kurucusu, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Milli Ekonomi ve Devlet Yönetimi Vladimir Bölgesi Resmi Temsilcisi Talat Enveroviç Çetin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Genel Sekreter Murat Yenisu ile Genel Sekreter Yardımcıları ve akademisyenler katıldı. İmza töreninde konuşan Rektör Çalış, "Bugün burada anlamlı bir protokol töreni düzenliyoruz. Rusya heyetine çok teşekkür ederim. Son dönemde ülkemiz ile Rusya arasında önemli işbirlikleri bulunuyor. Yapılan annlaşma bizleri bu bağlamda çok memnun etti" ifadelerini kullandı.
Vladimir Bölge Başkanı ve RANEPA Vladimir Şube Direktörü Prof. Dr. Vyacheslav Yurievich Kartukhın ise, Rusya Federasyonuna bağlı bir akademi olduklarını belirterek, "Burada öğrenciler yetiştiriyoruz. Moskova yakınlarında bulunuyoruz. Son dönemde türkiye ile Rusya arasındaki iyi ilişkileri biliyorum. Bu açıdan bizde Erciyes Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim üyesi konusunda anlaşmalar yaptık. İki ülkenin kalkınması için elimizden gelenin yapılacağının bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı