Kayseri ERÜ öğretim elemanlarının projesine birincilik ödülü

ERÜ öğretim elemanlarının projesine birincilik ödülü

Paylaş
ERÜ öğretim elemanlarının projesine birincilik ödülü

ERÜ öğretim elemanlarının projesine birincilik ödülü

KAYSERİ,(DHA)- ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın sağlık alanında sundukları 'Mikroçip ve Yapay Zeka Tabanlı Antimikrobiyal Direnç Çözümleri' projeleri ile Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.
ERÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın; Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (King Abdullah University of Science and Technology-KAUST) tarafından organize edilen ve Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Gelişim Amaçlarına yönelik, Çevre, Gıda Güvenliği, Sağlık ve Sibergüvenlik konularını kapsayan dünya genelinden 300'den fazla proje önerisi içerisinden Sağlık alanından sundukları Mikroçip ve Yapay Zeka Tabanlı Antimikrobiyal Direnç çözümleri ile "The Resillence Challange Award" kapsamında birincilik ödülüne layık görüldü.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret eden Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın Tıp alanının en iyi dergilerinden Lancet’te yayınlanan son çalışmaya göre 2019 yılında Dünya genelinde 1,2 milyondan fazla insan antibiyotik dirençli bakterilerden dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekerek projeleri hakkında bilgiler verdi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da ziyarette yaptığı konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin başarılı çalışmaları ile dünya genelinde adından söz ettiren saygın bir üniversite olduğunu belirterek, Arş. Gör. Dr. Fatma Uysal Çiloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın başarılarından dolayı tebrik etti.

Haberin Devamı