Gündem Erzurum Aşkale’de, eksik klorlanan su 553 kişiyi hastanelik etti!

Erzurum Aşkale’de, eksik klorlanan su 553 kişiyi hastanelik etti!

Paylaş
Erzurum Aşkale’de, eksik klorlanan su 553 kişiyi hastanelik etti!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Aşkale ilçesinde şebeke suyunun eksik klorlanmasından kaynaklanan virüs nedeniyle rahatsızlanan 553 kişinin hastaneye başvurduğunu açıkladı. Vali Azizoğlu, sorumluların görevden alınması için talimat verdiğini bildirdi

Aşkale’de önceki gün karın ve eklem ağrısının yanı sıra ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle Aşkale Devlet Hastanesi’ne yüzlerce kişi başvurmaya başladı. Bunlardan 20’si ambulanslarla Erzurum’a sevk edildi. 533 kişinin hastaneye gittiği ilçede yaşanan sağlık sorunuyla ilgili Vali Seyfettin Azizoğlu, bugün açıklama yaptı.

553 kişiden sadece 25’inin müşahade altında tutulduğunu belirten Vali Azizoğlu, diğerlerinin taburcu edildiğini bildirdi. 5 Eylül günü vatandaşların içme suyundan kaynaklı bir rahatsızlık geçirmeleri sebebiyle Aşkale Devlet Hastanesi acil servisine başvurduklarını anlatan Vali Azizoğlu, hem Erzurum’daki Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü’nün ekipleri hem Aşkale’nin kendi sağlık ekipleri acil servisinin müdahalede bulunduğunu ifade etti. Toplamda 553 kişinin sudan kaynaklı virüs dolayısıyla hastanelere başvurduğunu belirten Vali Azizoğlu, açıklamasında şunları ifade etti:

"Bunlar hastanelerde müşahede altına alınmışlar ve bakılmışlar. Hemen hemen hepsi taburcu edilmiş 25 kişi sadece müşahade altında olan. Olay şu; içme suyunun klorlanmasında meydana gelen problemden kaynaklı, o sudan içen vatandaşlarımızın ortaya çıkan rahatsızlık. Bu sebeple içme suyuna klor katılmasıyla ilgili ihmali olan kişilerle ilgili tahkikatı başlattık. Hatta ’ilgilisi, sorumlusu kimse görevden alınsın’ talimatını verdim.


Elbistan'da 45 bin kişinin hastanelik olmasının nedeni ortaya çıktı


Çünkü halkımızın sağlığını korumak öncelikle sağlık görevlilerinin, o işle ilgili olanların birinci görevleri. Depoların klorlanması sisteminden sorumlu olan kişilerin bun da ihmali varsa ki olduğu anlaşılıyor çünkü klorlamaların eksik olduğu anlaşıldı. Dün itibariyle klorlamalar iki katına çıkarılarak, sular içilebilir hale getirildi. Ama o güne kadar ihmali olan kamu görevlileri hakkında da yasal, disiplin işlemi yapılmasıyla ilgili talimat verdim."

Salgının Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran’ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması nedeniyle sabotaj olup olmadığı yönündeki soruyu ise Vali Azizoğlu, "Yok, öyle bir bilgi gelmedi. Klor eksikliğinden kaynaklı problem olduğunu söyledi sağlık görevlilerimiz. Bu biraz anlaşılıyor ki görevlilerin ihmali var. İşi önemsememesi var. İşini ciddi yapmaması var. İşini ciddi yapmayanlar, önemsemeyenler hakkında da gereğini yapmak bizim görevimiz. Şu an itibariyle klorlamalar normal seviyesine çıkarıldı, sular da kullanımda içmede sıkıntı olmadığı anlaşıldı" diye yanıtladı.

Turgay İPEK- Zafer KUMRU/DHA