Gündem Erzurum'da toprak evin damı çöktü; 3 çocuk öldü

Erzurum'da toprak evin damı çöktü; 3 çocuk öldü

Paylaş
Erzurum'da toprak evin damı çöktü; 3 çocuk öldü

Erzurum' un Tekman ilçesi Kayaboğaz mahallesinde yağışlar nedeniyle bir evin toprak damında göçük meydana geldi. Aynı aileden 3 çocuk hayatını kaybetti. Baba Turan Kaştı, torba içindeki cesetlere bakıp gözyaşı döktü

Olay gece yarısı meydana geldi. Hayriye- Turan Kaştı çiftin tek katlı evin toprak damı, yağışlar yüzünden çöktü. Göçük altında 6’sı çocuk 8 kişi kaldı. Çocuklardan 2’si göçük altında çıkarak komşularından yardım istedi. Bunun üzerine yardıma koşan komşular, Hayriye- Turan Kaştı ile çocukları toprak altından çıkardı. Çocuklardan 40 günlük Gülsüm, 6 yaşındaki Ayetulah, 11 yaşındaki Ramazan Kaştı’nın hayatını kaybettiği göçük olayı ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Çocukların cesetleri, otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Haberin Devamı

Karaboğaz mahallesi Muhtarı Sadullah Karagöl, 3 çocuğunu kaybeden Hayriye- Turan Kaştı çifti ile diğer 3 çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

BABA ÇOCUKLARINA BAKIP AĞLADI

Göçük altından cesetleri çıkarılan 3 çocuğunu otopsi için görevlilerle birlikte Erzurum’daki Adli Tıp Kurumu’na getiren Turan Kaştı, torba içindeki cesetlere bakıp uzun süre ağladı. Evinin çok eski olduğu için yıkıldığını belirten Kaçtı, "Allah böyle acıyı ki dedi.



YAN YANA GÖMÜLECEKLER


Adli Tıp Kurumu önüne çekilen minibüs içerisinden çocukların cenazesi çıkarılırken bir sivil polis memuru eline aldığı ceketle görüntü alınması engellemeye çalıştı.

Otopsisinin ardından köye götürülecek olan çocuklar köy mezarlığında yan yana kazılan mezarlara defnedilecek


Haberin Devamı