Türkiye (Son Dakika) Eş katilinden akılalmaz 'tavşan' savunması

Eş katilinden akılalmaz 'tavşan' savunması

Paylaş
Eş katilinden akılalmaz 'tavşan' savunması

Gaziantep'te eşini av tüfeği ile başından vurarak ölümüne sebep olduğu iddia edilen Osman Köse, camdan dışarıya baktığında tavşan gördüğünü, eşine 'eğil' dediğini ancak ateş ettiğinde eşinin vurulduğunu söyledi

Gaziantep'teki Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Osman Köse (27), hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunma yapan sanık, 4-5 yıldır esrar kullandığı için tedavi gördüğünü, ilaç kullandığını ve olay günü de 14.00'te uyuyarak saat 23.00 sularında uyandığını söyledi.

Haberin Devamı

"TAVŞAN ZANNETTİM''

Eşi Arzu Köse'nin silaha meraklı olduğunu söyleyen Osman Köse, "Eşim yanıma gelerek silahla ateş etmek istediğini söyledi. Bunun üzerine babama ait av tüfeğini alarak dama çıktık. Kendisine yardım ettim, bir el havaya ateş ettik. Ardından eşimle birlikte aşağı indik. Eşim avludaki dış duvara yakın sandalyeye oturdu. Ben de bu sırada silahı tekrar yerine bırakmak için doldurdum. Bu sırada pencereden dışarıya doğru baktığımda evin önünde bir tavşan gördüm. Avluda sandalyede oturan eşime 'Arzu eğil' diye bağırarak tavşana 1 el ateş ettim. Aramızda 3-4 metre mesafe bulunan eşim, sandalyeden yere düştü. Ondan sonra 'Hastaneye götürün, yardım edin' diye bağırdım. Jandarmalar gelince de korkarak kaçtım. Eşimi öldürmek istemedim. Olay kazadan ibarettir. Beraatımı istiyorum'' dedi.

Haberin Devamı

"ŞİKAYETÇİYİM''

Duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Arzu Köse'nin annesi Naciye Güdümen, kızının sürekli şiddet gördüğünü savunarak olay günü 22.30 sıralarında kaynanasının telefonundan kendisini arayarak hal hatır sorduğunu söyledi. Güdümen, "Kızıma damadımın nasıl olduğunu sordum. O da Osman, doktorun verdiği ilaçlardan 5-6 tane alarak uyudu dedi. Sabah polisin araması ile olaydan haberdar oldum. Kızım evliliğinde pek çok kez şiddet gördü. Damadım Osman, kızımı bilerek ve kasıtlı olarak öldürdü'' diyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Diğer yandan Ankara Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan raporda, maktul Arzu Köse ve şüpheli Osman Köse'ye ait el, yüz ve elbiseleri üzerinde yapılan analizlerde atış artıklarının bulunduğu belirlendi.

Mahkemede ifade veren tanıklar ise, olayı görmediklerini ancak zanlı Osman Köse'nin olaydan hemen sonra "Eşimi doktora götürün" diye bağırdığını söyledi. Mahkeme, sanığın beraat talebini reddederken duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.