Dünya Esad dostluğunu gösterdi

Esad dostluğunu gösterdi

Paylaş
Esad dostluğunu gösterdi

Türkiye'nin PKK'ya karşı işbirliği çağrısına ilk destek komşu Suriye'den geldi

Söz veren çok oldu

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye sınırı olan Irak, İran, İsrail ve Suriye topraklarında faaliyet gösterdiği biliniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, komşu ülkelerden ve Avrupa’dan terör örgütü PKK’ya karşı işbirliği çağrısı yapmıştı.

Bu çağrıya bir çok ülke lideri destek sözü vermişti. Geçen mayısta Türkiye’yi ziyaret eden Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da bu liderlerden biriydi.

PKK’lılar sorgulanıyor

Esad, dostluğunu gösterdi. Suriye, topraklarında faaliyet gösteren PKK’ya yönelik operasyonlarını genişletti. Suriye güvenlik güçleri Halep, Kamışlı, Afrin, Haseke ve Rakka kentlerindeki eş zamanlı operasyonlarda 400 PKK’lıyı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan PKK’lıların ‘terör örgütü üyesi olmak, Suriye topraklarını bölerek devlet kurmak ve Kürtleri dini ve etnik olarak bölmeye çalışmak’la sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Lojistik destek yaptırımı

Suriye, terör örgütüne destek sağlayan vatandaşlarına karşı da sert yaptırımlar uygulama kararı aldı. Haseke kentinde PKK’ya lojistik destek sağlayan Kürt kökenli aileler tespit edildi.

Suriye, bu kişilerden devlet tarafından kullanım hakkı verilen toprakları geri alacağını duyurdu. Suriye’de geçen hafta da PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 11 terörist öldürülmüştü.