Siyaset 'Esad dünya ile alay ediyor'
Paylaş
'Esad dünya ile alay ediyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Nobel Barış Ödülü için söylediği "Ödül benim olmalıydı" şeklindeki açıklamasına sert tepki gösterdi

Şahin, "Dün 108 kişiyi katleden kişi, Dünya Nobel Barış Ödülü bana verilmeliydi diyor. Dünya ile alay ediyor, Birleşmiş Milletler ile alay ediyor, medeni dünyayla alay ediyor" dedi.

Kurban Bayramı tatili için memleketi Karabük’e gelen Şahin, Ovacık İlçesi’nde hemşehrileriyle bayramlaştı. İlçe belediye binası önünde vatandaşların tek tek bayramlarını kutlayan Şahin, ellerini öpen çocuklara 10 TL bayram harçlığı verdi. Bayramlaşma programında kalabalığa seslenen Şahin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Nobel Barış Ödülü için söylediği "O ödül benim olmalıydı" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Dün Suriye’de Beşar Esad’ın bombalaması sonucu 108 tane Suriyeli hayatını kaybetti. Allah bilir şehit oldu. İnsanlık düşmanı olarak artık ilan edilmesi gereken kişinin bugünkü basın yayın organlarında haberi var. Dünya Nobel Barış Ödülü bana verilmeliydi diyor. Düşenebiliyor musunuz, dün 108 kişiyi katleden kişi ’Nobel Barış Ödülü bana verilmeliydi’ diyor. Dünya ile alay ediyor, Birleşmiş Milletler ile alay ediyor, medeni dünyayla alay ediyor. Hem insan öldürüyor, hem de medeni dünya hiçbir şey yapmıyor. Aslında yapabilir. Yapmıyor, çünkü akan kan Müslüman kanıdır. Batı dünyasına göre Müslüman kanı akmış onların umurunda mı? O halde yapılması gereken nedir? Müslümanların uyanmasıdır. Biz kimiz, kiminle kavga ediyoruz, kimin kanını akıtıyoruz. Cenab-ı Hak sadece kurban edilmesi fıkhen mümkün olanların kurban edilmesini bize emretmiş."

16 büyükşehir belediyesinde 26-27 Ekim tarihlerinde temayül yoklamalarının yapılacağını da belirten Şahin, şunları söyledi:

"Önce büyükşehirlerden başlayacağız.16 büyükşehirde 10 tane belediye AK Partilidir. Bu 16 ilde 26 ve 27 Ekim tarihlerinde temayül yoklamaları yapılacak. Beşer kişiden oluşan temayül ekipleri oluşturuldu. Genel başkan yardımcıları bu temayül ekiplerinin başında olacak. Kimin nerede görev yapacağı önümüzdeki hafta genel başkanımız tarafından belirlenecek. Böylece tüm illerimizde ve ilçelerimizde adaylarımızı hem teşkilat yoklaması hemde kamuoyu yoklamalarıyla tespit etmeye çalışacağız. Halkımıza en iyi hizmetleri verebilecek, halkın sevdiği, desteklediği arkadaşlarımızı belediye başkan adayları olarak belirlemek istiyoruz. Çünkü siyaset halkla yapılır."

Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına da değinen Şahin, "Ana Muhalefet Partisi CHP birçok konuda parti olarak bütünlük görüntüsü veremiyor. Farklı sesler çıkıyor. Bunun en yakın şahitlerinden birisi benim. Anayasa Uzlaşma komisyonu iki yıldır çalışmalarını sürdürüyor. CHP burada üç kişi ile bulunuyor. Bu üç arkadaşımız arasında bir bütünlük yok. Farklı farklı tezleri savunuyorlar" dedi.

Bayan milletvekillerinin Meclis’te tayyör giymelerinin dışında başka bir düzenlemenin olmadığına dikkat çeken Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:
"TBMM İç Tüzüğü’nde bayanların başı açık şekilde görev yapacaklarına dair bir düzenleme yok. Dolayısı ile bu yol açıktır. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ’Arzu eden bayan milletvekilleri başıörtülü görev yapabilirler’ dedi. Ben bu görüşe katılıyorum. İç tüzükte bayan milletvekillerinin kılık kıyafeti ile ilgili sadece şöyle bir cümle vardır. ’Bayan milletvekilleri Tayyör giyerler.’ Yani etek ile ceket. Bunun dışında hiç bir düzenleme yoktur.

Şu ana kadar uygulanmamış olması yasak olduğu anlamına gelmez. TBMM Başkanımız Çiçek, sanıyorum bayramdan hemen sonra Meclis’te grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri ile iç tüzük konusunu istişare edecekler. Zaten meclisin gündeminde iç tüzük değişikliği konusunda kanun teklifi var. Şu anda hacda olan bayan milletvekilleri var. Bazıları ’Artık hacca da gittik, parlamenterlik görevimizi başı örtülü olarak yapmak istiyoruz’ diye düşünebilirler. İşte meclis başkanımız bununla ilgili çalışmalar yapıyor. Ben de başkanımıza katılıyorum. Başı örtülü gelinirse kimsenin bir müdahale hakkı yok. Belçika ve Hollanda parlamentolarında bayan Türk milletvekilleri var ve bunlar tesettürlüdür. Böyle görev yapabiliyorlar. Batı’da Avrupa’da böyle bir yasak yok. TBMM halkın meclisidir. Millet iradesine saygı duyulmalıdır. Kamuda bunun önü nasıl açıldıysa TBMM’de de açılır diye değerlendiriyorum."

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)

Haberin Devamı