Spor 'Eşcinsel hakem' bugün sahada!

'Eşcinsel hakem' bugün sahada!

Paylaş
'Eşcinsel hakem' bugün sahada!

Eşcinsel olduğu gerekçesiyle TFF'nin hakemlik yapmasına izin vermediği Halil İbrahim Dinçdağ bugün ve yarın Gazoz Ligi'nde düdük çalacak

Eşcinsel olduğu bilgisinin kendi izni dışında, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sızdırıılmasının ardından hakemlik görevine devam etmesine izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ hakemlik görevini artık amatör bir futbol ligi olan Gazoz Ligi’nde devam ettirecek.

Cinsel kimliği bahane gösterilerek çok sevdiği işinden koparılan Dinçdağ’ın TFF aleyhine açtığı tazminat davasının yeni duruşması ise bugün Çağlayan adliyesinde görülecek.

Maçları her hafta salı ve çarşamba akşamları oynanan ligde Halil İbrahim Dinçdağ, iki günde birer maç yönetecek. Beşiktaş Futbol Kulübü’nün eski antrenman tesisleri olan Fulya Şan Ökten Halı Sahası’nda oynanan ligde Halil İbrahim Dinçdağ 19 Şubat Salı akşamı 21.00'de Espora FC ile İstanpauli FM ve 20 Şubat Çarşamba akşamı 21.30'da Etkisiz Eleman ile Spartakistanbul arasında oynanacak maçları yönetecek.

Gazoz Ligi nedir?

2009 yazında yazarlar arası turnuvalar ve özel maçlara katılmak üzere Bağış Erten’in kaptanlığında kurulan Ayazma’nın (Anadolu Yazarlar ve Müzisyenler Ayaktopu Takımı) bir buçuk yıldır maç yaptığı ve dostluk kurduğu 10 takımla bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Bu sene 3. yılını yaşayan ligde 13 takım bulunmaktadır. Küme düşmenin olmadığı ligde, normal sezonu sonuncu bitiren takımın da şampiyon olma olanağı var.

Haberin Devamı