Dünya Eşcinsel sporculardan ayrımcılığı önleme çağrısı

Eşcinsel sporculardan ayrımcılığı önleme çağrısı

Paylaş
Eşcinsel sporculardan ayrımcılığı önleme çağrısı

Ünlü tenisçi Navratilova ve eski NBA oyuncusu Collins, sporda eşcinsellere yönelik ayrımcılığın önlenmesi için uluslararası toplumdan destek istedi

Eşcinsel olduklarını açıklayan sporculardan ünlü tenisçi Martina Navratilova ve eski NBA oyuncusu Jason Collins, eşcinsel sporculara uygulanan ayrımcılığın giderilmesi için uluslararası toplumdan destek istedi.

İnsan Hakları Günü dolayısıyla BM’de "spor, homofobiye karşı" konulu basın toplantısı düzenleyen sporcular Navratilova ve Collins, kendi yaşadıklarından hareketle eşcinsel sporcuların sorunlarını gündeme getirdi.

Kendisini sporculuğunun yanı sıra "lezbiyen aktivist" olarak da tanımlayan Navratilova, hala bir çok ülkede eşcinselliğin yasalarla engellenmeye çalışıldığını ve idama varan cezalar uygulandığını belirterek Katar’da düzenlenecek dünya kupası ve Rusya’da düzenlenecek kış olimpiyatlarında eşcinsel sporcuların eşit bir şekilde mücadele edebilmesi için kamuoyu desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı


Eşcinsel sporcuların Sochi’de düzenlenecek kış olimpiyatlarını boykot etmeyi planladıklarına ilişkin soru üzerine Navratilova, "Boykotu hiçbir şekilde desteklemiyorum. Daha fazla görünür olursak, daha fazla organizasyona açık bir şekilde katılırsak bu sorunları daha kolay aşarız. Boykotton sadece eşcinsel sporcular olumsuz etkilenir.

Bu konu konuşuldukça, tartışıldıkça önyargılar giderilecek ve ayrımcılık azalacaktır" dedi. Eski NBA oyuncusu Jason Collins de, insan haklarının evrensel olması gerektiğini belirterek, "İnsanlar hayatlarını dürüst bir şekilde korkmadan yaşamalı" diye konuştu.

Uluslararası toplumun eşcinselliği cezalandıran ülkelere baskı yapmasını isteyen Collins, insanların istedikleri kişiyle elele dolaşabilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı