Yaşam Eşek zeytini zayıflatıyor mu?

Eşek zeytini zayıflatıyor mu?

Paylaş
Eşek zeytini zayıflatıyor mu?

Uzman Diyetisyen M. Turgay Köse zeytin ve eşek zeytiniyle ilgili önemli bilgiler veriyor…

Besinlerin içerdiği karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral gibi besin öğeleri beslenmede büyük önem taşımaktadır. Dünya Sağlık Örgütü günlük alınan enerjinin ortalama %25-30’unun yağlardan karşılanmasını önermektedir. Akdeniz tipi beslenme tarzının faydaları artık tüm dünya tarafından kabul görmektedir. Bu bağlamda Akdeniz diyetinin vazgeçilmez unsuru olan zeytin ve zeytinyağı da ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?

İçerdiği omega 9 yağ asitlerinin antioksidan etkilerinin bulunması, kolesterol içermemesi, gastrit ve ülsere karşı koruyucu rol oynaması, beyin ve sinir sistemi için yararlı etkilerinin bulunması nedeni ile gerek zeytin gerekse zeytinyağı, diyetisyen ve doktorların gözdesi haline gelmiştir. Hatta son zamanlarda eşek zeytininin zayıflattığına dair haberler bile yapılmaya başlanmıştır.

Acaba eşek zeytinini böyle bir faydası olabilir mi? Her gün çeşitli yayın organlarında beslenme konusunda birtakım haberlerle karşılaşmaktayız. Bunların bir kısmı tamamen bili daha az tuz içeren, sirke suyu ile tatlandırılan ve ekşimsi tada sahip kalamata ya da eşek zeytini diye tabir edilen alternatifleri tavsiye etmekteyiz. Bu bağlamda “light zeytin” diye tabir edilen, “az yağlı, az tuzlu” ibareleri içeren iri taneli zeytinlere de kesinlikle güvenebilirsiniz. Ancak beslenme ve diyetetik eğitimi almayan bazı uzmanların belirttiği üzere, günde 30 - 40 tane zeytin tüketimine de karşı olduğumuzu belirtmek isteriz.

Haberin Devamı