Magazin Esen Günay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Esen Günay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Paylaş
Esen Günay kimdir? Kaç yaşında ve neden öldü?

Bugüne kadar filmlerde başta Ferdi Tayfur olmak üzere Kadir İnanır, Ayhan Işık, Orhan Gencebay ve Yılmaz Güney'i seslendiren düblaj sanatçısı Esen Günay hayatını kaybetti. Esen Günay'ın ölüm haberini ses sanatçısı Onur Akay duyurdu. Peki Esen Günay kimdir?

Seslendirme sanatçısı Esen Günay, 75 yaşında hayatını kaybetti. 3 Ağustos'ta beyin kanaması geçiren ünlü düblaj sanatçısı bugün hayata gözlerini yumdu. Acı haberi ses sanatçısı Onur Akay, sosyal medyada duyurdu. Ailesinden bilgi alan Akay, usta sanatçının bir yıl önce Alzheimer hastalığına yakalandıktan sonra, İzmir’de akrabalarının yanında kalmaya başladığını aktardı.

Haberin Devamı

ESEN GÜNAY KİMDİR?

Türk sinemasında Ayhan Işık, Orhan Gencebay ve Yılmaz Güney’in dışında seslendirmediği başrol oyuncusu kalmayan Esen Günay, başta Kadir İnanır ve Ferdi Tayfur olmak üzere, Tarık Akan’dan Ediz Hun’a, Cüneyt Arkın’dan Fikret Hakan’a kadar birçok ünlü ismin sesi olmuştur.

İzmir doğumlu Esen Günay, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezuniyetinin ardından, 1960 yılında sanat hayatına başlamıştır. 1963 yılında Arena Tiyatrosu’nda çalışan Günay, Zafer Önen’in teşvikiyle seslendirmeye başlamıştır.

Ünlü oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, 2013 yılında katıldığı bir televizyon programında, “Esen Günay bugün hala yaşıyor ama bir kişi adını anmıyor. Neden? `Altın Portakal`ın bir dilimini beni konuşan şu şahsa adıyorum. Teşekkür ederim kendisine sesiyle beni ön plana çıkardı, beni aktör sınıfına soktu` demek bu kadar mı zor?” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı