Magazin 'Esere tecavüz etti'

'Esere tecavüz etti'

Paylaş
'Esere tecavüz etti'

'Esere tecavüz etti'

Star TV'de yayınlanan 'Cümbür Cemaat Aile' adlı dizinin senaryosunun kendilerinden çalındığını iddia eden Nihat Keleş ve Serpilhan Kanıbol, Plato Film ve Sinan Çetin'den davacı oldular.

Haberin Devamı

Davacı senaristler, kendilerinden izin alınmadan içerikte bazı değişiklikler yapılıp, dizinin isminin ve konseptinin aynen televizyon ekranlarına taşınmasını kınadılar.

İki senarist "Biz Sinan Çetin'i direkt olarak suçlamadık. Sonuçta Star'da yayınlanan dizinin senaryosunda Mustafa Uğur Yağcıoğlu imzası bulunuyor. Ama biz, hem Sinan Çetin'in sahibi olduğu Plato Film'e hem de Star TV'ye dizi yayınlanmaya başladığı hafta avukatımız aracılığı ile bir yazı yolladık. Ama Plato Film, uyarımızı dikkate almadığı gibi, dizi iki hafta boyunca Star TV'de yayınlanmadı. Sonraki haftalarda da dizinin ismini 'Cümbür Cemaat Aile' olarak değiştirip, dizideki birkaç karakterde değişiklik yaparak diziyi yayınladılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Senaryo Yazarları Birliği (SİNEBİR) Genel Sekreteri Erdoğan Akduman, davanın takipçisi olduklarını belirtti. Sinan Çetin'in 'esere tecavüz' suçundan dava edildiğini açıklayan Keleş ve Kanıbol'un avukatı Osman Gülcan ise; Sinan Çetin'in hukuki kaçış yollarına girdiğini ve senaryo içinde değişiklik yaptığını belirtirken, olayı emeğe ve sanatçılara saygısızlık olarak değerlendirdi.