Türkiye (Son Dakika) Eşini öldüren sanığa 'saygın tutum' indirimiyle müebbet

Eşini öldüren sanığa 'saygın tutum' indirimiyle müebbet

Paylaş
Eşini öldüren sanığa 'saygın tutum' indirimiyle müebbet

Tunceli'de bir çocuk annesi eşi Meral Timtik'i boğazından tabanca ile tek el ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan 43 yaşındaki Özgür Timtik'e mahkeme önce ağırlaştırmış ömür boyu hapis cezası verdi, ardından 'saygın tutum' indirimiyle bu cezayı ömür boyu hapse çevirdi

Tunceli’de geçen yıl tartıştığı eşi Meral Timtik’i tabanca ile boğazından tek el ateş ederek öldüren Özgür Timtik’in yangılanmasına Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Özgür Timtik ile tarafların aileleri ve avukatları katıldı. Savcı son mütalaasında sanığa kasten ve bilerek adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme başkanının son sözlerini sorduğu Özgür Timtik, eşinin Facebook hesabının 6 ay geriye gidecek şekilde mahkeme heyeti tarafından araştırılmasını ve kayıtların çıkarılmasını istedi.

Timtik, "Eşim bir gece uyurken lavaboya gitmek bahanesiyle yataktan kalktı. O sıra kendi Facebook hesabına girdiğini fark ettim. Elindeki cep telefonundan hesabını ben de gördüm, telefonu elinden aldım ve birinin kendisinden büyük boy fotoğraf istediğini gördüm. Ardından tartışmalar başladı ve hesabını kapattı. Bu süreler içinde kullandığı Facebook hesabının 6 ay geriye gidecek şekilde yazışmalarının ve görüşmelerinin ortaya çıkarılmasını istiyorum.

Eşim hakkında Tunceli’de çok dedikodu çıktı. Bu dedikodulara ilişkin annem Nevin Timtik yakın akrabamız Kibar Yılmaz’ın dinlenmesini istiyorum. Eşimi öldürmedim. Eşimi seviyordum. Beraatıma karar verilmesini istiyorum" dedi.

Öldürülen Meral Timtik’in ailesinin avukatı Fatma Kalsen, "Mütalaa alınana kadar herhangi bir geçimsizliğin söz konusu olmadığını söylüyordu. Mütalaanın ardından cezadan kurtulmak için asılsız söylemler ifade ediyor. Mahkemeyi oyalamaya çalışıyor" dedi.

Mahkeme, Özgür Timktik’e ’eşini kasten öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı sanığın mahkemede sergilediği ’saygın tutum’ ve mahkemeye karşı olan olumlu davranışları nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Duruşma sonunda avukat Fatma Kalsen, mahkemenin tahrik indirimi uygulamamasını olumlu, ancak bir kadın cinayeti davasında ’saygın tutum’ indirimi yapmasını ise olumsuz bulduklarını söyledi.


Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

Haberin Devamı