Gündem Eşinin öldüğü evi terk etmiyor

Eşinin öldüğü evi terk etmiyor

Paylaş
Eşinin öldüğü evi terk etmiyor

Mersin'in Anamur İlçesi'nde 75 yaşındaki Hasan Hüseyin Başar, 22 yıl önce eşi Ayşe'nin öldüğü evini terk etmediği için o günden bu yana yalnız yaşıyor

Göktaş Mahallesi’nde oturan ve yaşlılık maaşı ile geçimini sağlamaya çalışan Hasan Hüseyin Başar, 22 yıl önce çalışmak için gittiği tarladan döndüğünde eşi Ayşe Başar’ı bahçede yerde yatarken buldu.

Hemen hastaneye götürülen Ayşe Başar’ın geçirdiği beyin kanaması sonucunda öldüğü anlaşıldı. Çok sevdiği eşini köy mezarlığında toprağa veren Başar, o günden bu yana evinden ayrılmıyor.

EŞİNİN HAYALİ İLE YAŞIYOR

6 çocuğu 22 torunu olan Başar, haftada bir kez sokağa çıkıp gıda ihtiyaçlarını alarak hemen evine dönüyor. Çocuklarının yanına da gitmeyen Başar, evinde ölen eşinin hayali ile yaşadığını, ölünceye kadar burada kalacağını söyledi.

"ÖLÜNCEYE KADAR BU EVDE KALACAĞIM"

Kendi mezar taşlarını yaptırıp odasına koyan Başar, "Eşimi çok seviyordum. Onun hayali ile yaşıyorum, o hala buradaymış gibi geliyor bana. 22 yıldır öldüğü yere bekçilik yapıyorum. Ölünceye kadar burada kalacağım. Ben de eşim gibi bu evde öleceğim" dedi.

Toplum Destekli Polis ekipleri de hikayesini duyduğu Başar’ı sık sık ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor. Polisin huzurevine yerleştirilme teklifini kabul etmeyen Başar, ekiplerin ziyaretleri nedeniyle kendini güvende hissettiğini sözlerine ekledi.

Mithat ÜNAL/DHA