Gündem Eşinin sevgilisine mektup yazdı, tazminat ödeyecek

Eşinin sevgilisine mektup yazdı, tazminat ödeyecek

Paylaş
Eşinin sevgilisine mektup yazdı, tazminat ödeyecek

İstanbul'da yaşanan olayda resmi nikahlı eşinin sevgilisine mektup yazıp kapının altından atan kadın 2 bin lira manevi tazminat ödeyecek

Resmi nikahlı eşinin birlikte yaşadığı kadının evine giderek tehdit ve hakaret içerikli mektup yazıp kapının altından atan kadın, 2 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

"HAKSIZ BİR FİİLE TEPKİ OLARAK İŞLEDİ: 740 LİRA ADLİ PARA CEZASI"

Ümraniye’de 5 yıl önce gerçekleşen olayda N.P adlı kadın( 41) boşanma davaları devam eden eşinin birlikte yaşadığı kadın olan B.S’ye(30) 2 sayfalık tehdit ve hakaret içerikli mektup yazdı. Yazdığı mektubu B.S’nin evinin kapısının altından atan N.P hakkında B.S şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında suça konu mektup adli emanete alınırken, 9 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sonucunda Müşteki B.S’nin olay zamanı sanık N.P’nin resmi nikahlı eşi ile yaşamasını sanık yönünden ’haksız tahrik’ olarak nitelendiren mahkeme, suçun haksız bir fiile tepki olarak işlendiğini kaydetti. N.P. "Hakaret" suçundan 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

2 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

B.S., ikilinin boşanmasının ardından A.S. ile kendisinin evlendiğini ve yaşanan olay nedeni ile huzurunun kaçtığını belirterek N.P. aleyhine ceza davasının ardından 20 bin liralık tazminat davası da açtı. Davayı karara bağlayan Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi, davacı B.S.’nin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu belirterek, "Davalı N.P.’nin hakaret teşkil eden sözlerinde davalı B.S.’nin haksız eylem mahiyetindeki ’N.P.’nin eşiyle birlikte yaşama’ davranışının sebebiyet verdiği anlaşılmıştır" dedi.

Davanın bu nedenle kısmen kabul edilmesine karar veren mahkeme, N.P.’nin B.S.’ye 2 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.