Bilim - Teknoloji Eski Apple çalışanı otonom araç projesini satarken yakalandı
Paylaş
Eski Apple çalışanı otonom araç projesini satarken yakalandı

Apple’da mühendis olarak çalışan Xiaolang Zhang, şirketin otonom araçlarla ilgili yüksek güvenlikli verilerini ve proje detaylarını çaldığı için tutuklandı. Evraklarla beraber kaçmaya çalışırken San Jose Havaalanı’nda yakalandı

Teknoloji ve otomotiv dünyasının en çok üzerinde durduğu otonom araç teknolojileriyle ilgili projeler çoğalmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Apple’ın da bu piyasaya girip girmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Apple sessiz bir şekilde bu projeyi geliştirmeye devam ediyordu ancak şirketin eski çalışanı Xiaolang Zhang, Apple Car projesinin verilerini çaldı.

Haberin Devamı

Xiaopeng Motors isimli bir firmada çalışmak için Apple’dan istifa eden Zhang’ın sunucular üzerindeki yoğun aktivitesi Apple yetkililerini şüphelendirdi. Durumun emniyet birimlerine aktarılmasıyla San Jose Havaalanı’nda yakalanan Zhang, sorgusunun ardından eşinin şirkete götürdüğü bilgisayar ile verileri çaldığını itiraf etti.

Xiaolang Zhang, çaldığı verileri Çin'de bir süre önce kurulan Xiaopeng Motors'a satacaktı. Apple'da donanım mühendisi olarak çalışan Zhang'ın bu verileri ne kadara veya ne karşılığında satacağı ise henüz bilinmiyor.