Gündem Eski Bakan Egemen Bağış'tan Davutoğlu için sert sözler

Eski Bakan Egemen Bağış'tan Davutoğlu için sert sözler

Paylaş
Eski Bakan Egemen Bağış'tan Davutoğlu için sert sözler

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Diriliş Gençlik Derneği'nin Pendik Green Park Otel'de düzenlediği dayanışma kahvaltısına katıldı. Kahvaltıdan sonrası bir konuşma yapan Bağış, 'partili cumhurbaşkanlığı' sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.


"DAVUTOĞLU İLE ERDOĞAN DA BİRBİRİNE DÜŞTÜ"


Bağış, iki başlılığın doğurduğu tartışmalar konusunda, "Cumhuriyet tarihi boyunca bütün cumhurbaşkanları bütün başbakanlarla sürtüşme yaşamıştır. Atatürk ile İnönü de birbirine düşmüştür. Ahmet Davutoğlu ile Tayyip Erdoğan da. Aradaki bütün ikililere bakın. Kimisi dışarıya yansımış kimisi yansımamıştır. Süleyman Demirel ile Turgut Özal 40 yıllık abi kardeş dost, ama siyaset böyle biri cumhurbaşkanı biri başbakan olunca birbirlerine düştüler. En son Ahmet Hoca'da yaşadık.

Altın tepside başbakanlık verirsin adamın hırsı aklının önüne geçer. Maalesef bunlar olabiliyor.Ben şahısları suçlamıyorum sorun sistemde. Bir babayı cumhurbaşkanı, öz evladını başbakan yapın en fazla 2 yıl sonra birbirlerine düşerler" dedi.

İHA