Gündem Eski Bakan'ın oğlu ve eşi ihraç edildi

Eski Bakan'ın oğlu ve eşi ihraç edildi

Paylaş
Eski Bakan'ın oğlu ve eşi ihraç edildi

FETÖ ile mücadele kapsamında yayımlanan en son KHK ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin eski Rektörü (Özal dönemi Maliye Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin oğlu) Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve eşi Doç. Dr. Mefkure Nur Pakdemirli de ihraç edildi

Pakdemirli, FETÖ soruşturmaları kapsamında rektörlük görevinden alınmış, hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Prof. Dr. Pakdemirli ve eşi de önceki gün yayımlanan kararnameyle ihraç edilen 1267 akademisyen arasında yer aldı. Mehmet Pakdemirli'nin babası Ekrem Pakdemirli Turgut Özal ve başbakanlığındaki hükümetlerde Ulaştırma, Maliyet ve Ekonomi Bakanlıkları yapmıştı.

‘KİMLİKLERİNİ TOPLARIM, OKULDAN ATARIM’


24 Aralık 2010 tarihinde, dönemin Manisa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Prof. Pakdemirli’yi, rektör atandığı için kutlamak istemiş ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne geleceği haber göndermişti.



Bu gelişme üzerine bir grup Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi üniversiteli genç, Arınç’ı protesto etmek üzere toplanmıştı. Ellerinde yumurta olmayan ve sadece slogan atacak gençlerle, rektör arasındaki diyalogu o günlerde tüm Türkiye izlemişti.

Öğrencileri tehdit eden rektör, “Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız, kimliklerinizi toplarım. Üniversiteden atarım hepinizi”. demişti.