Siyaset 'Eski bakanın da kaseti var'
Paylaş
'Eski bakanın da kaseti var'

Başbakan Erdoğan 30 Mart yerel seçimleri dolayısıyla Ordu'da vatandaşlara seslendi

Başbakan Erdoğan, "Benimle yıllarca birlikte olan, Genel Başkan Yardımcısı yaptığım, bakan yaptığım kişi, Ordu'ya belediye başkan adayı yapmadım diye partiden ayrıldı" dedi.

Haberin Devamı



Erdoğan satır başları ile şunları söyledi:

1950 seçimlerinde iki CHP'li kente geliyor ayakları çamur olduğu için bucak müdürünü tahkir ediyorlar. Sonra da köylere verilenleri söylemek için bucak müdürüne soruyorlar. Bucak Müdürü de "Efendim her köye 6 oklu bir bayrak verdiniz" diyor.

İDRİS NAİM ŞAHİN'E SERT TEPKİ

Benimle yıllarca birlikte olan, Genel Başkan Yardımcısı yaptığım, bakan yaptığım kişi, Ordu'ya belediye başkan adayı yapmadım diye partiden ayrıldı. Ancak onun da Pensilvanya'dan korkusu var. Kasetlerle CHP ve MHP'yi dizayn ettiler. Şimdi CHP Türkçe olimpiyatlarına gidelim diyor. Bence çok güzel olur. Hatta orada Pensilvanya'nın askerleriyiz desin.

-Ordu merkezdeki belediye başkanı ne yaptı. Bunların yapılarında millet aşkı yok, hizmet aşkı yok. Çöplerin olduğu bir Ordu değil, susuz bir Ordu değil. Size hizmet getirecek bir Ordu. Bu da AK Parti ile mümkün. Ordu'nun kenarındaki çöp dağını görünce eyvaah dedim. Çöpe mi oy vereceğiz, geleceğe mi oy vereceğiz. İstanbul'da bir zamanlar çöp dağları vardı. 39 kişi hayatını kaybetti. İşte CHP bu.

"CHP VE MHP CEKETİN CEBİNE GİRDİLER"


-1950 sonrası şehirlere köylere hizmet gidiyor yol elektirk su gidiyor., insanlar ilk kez insan yerine konuyor. Ama CHP bunu kabul edemiyor. Sonra sokak olayları ile ülke tahkir ediliyor, sonrasında da ülkeye müdahale ediliyor ve Merhum Menderes idam ediliyor. CHP yapmaz birşey yapılmasını da istemez. CHP üretmez, birşey üretilmesini de istemez. CHP asla millete hizmet etmez hizmet edilmesini de istemez. İşte şimdi CHP ve MHP pensilvanyanın ceketinin cebine girdiler.

"NE O BENİ GÖRDÜ NE BEN ONU GÖRDÜM"

Bu gece internette bir yaşlı amacayı görmüşsünüzdür. İzledim, ben gece 12'de onu arayacağım dedim. 90 yaşında. Dünyayı görmüş. Mahmut Erarslan amacayı gece 12.20 de aradım. Bana hayır dualarını ilettiler. Pensilvanya'da birileri bize beddua ediyor. Mahmut Amca gibiler de dua ediyor. Ben Mahmut Amca'yı bugüne kadar görmedim. O da görmedi, ama gönüller konuşuyor. Myanmar'dan, Libya'dan, Mısır'dan Mekke Medine'den Afganistan'dan dualar var. Ey pensilvanya senin bedduaların bize gelmez.

"BEN BURADAN SÖYLÜYORUM SEN DE VAR MISIN"


-30 Mart'ta ya vesayet, ya kaset kazanacak, ya da siyaset, yeni Türkiye kazanacak. Siyaset dünyada millete hizmet için yapılır. Siyaset iktidara gelmek için yapılır. CHP'nin birinci olmak gibi bir derdi ve umudu yok. MHP'nin de BDP'nin de böyle bir derdi yok. Kılıçdaroğlu Bursa'da televizyona çıktı. Orada yüzde 40'tan aşağı oy alacak olursam görevi bırakacağım dedi, ama bırakmadı. Ben bugün diyorum Ben birinci parti olamazsam bırakacağımı söylüyorum. Şimdi kendisine de aynı çağrıyı yapıyorum. Birinci olamazsan bırakmaya varmısın diyorum hala cevap veremedi. Hala nal topluyor. 3 dönemdir seçime girdi hala koltuğu bırakmadı. MHP de aynı durumda. MHP ve CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz hallerinden memnunlar. Varsın bunlar devam etsinler biz işimize bakacağız.

"ABDULHAMİT'İN BİR HAYALİ DE KARADENİZ-AKDENİZ KARAYOLUYDU"


Planlaması ile kentsel dönüşümüyle yeni bir Ordu istiyoruz. Ordu'ya yeni bir hava alanı inşa ediyoruz. Yıllık kapasitesi 3 milyon olan bir havaalanı. Ordu'ya 600 yataklı bir hastane inşa ediyoruz. Türkiye'de kimse böyle bir havalimanı hayal dahi etmiyordu. Ama bitti. Hedefimiz süratle bunu bu yılın sonuna bitirmek. Ordu'nun ticaretine sanayisine geleceğine bereket getermesini istiyoruz. Bunun yanında Karadeniz Akdeniz yolu, bu yol Abdulhamid'in hayali idi. Ordu'yu Sivas üzerinden Hatay İskenderun'a bağlayan bir yol. Bunun için çalışmalar devam ediyor. Sadece Ordu sınırları içinde 22 tünel var. Karadeniz Akdeniz yolunu da 2015 yılı sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Karadeniz Sahil yolunu çevre yolu projesi ile şehirin trafiğini rahatlatıyloruz.

"BUNLARI ASIL RAHATSIZ EDEN O"

Herhafta kazaların olduğu Ünye ilçesinde yaptığımız yolla bunun önüne geçtik. 12 yılda Ordu'ya 8 katrilyon yatırım yaptık. Ordu'ya ilk üniversiteyi biz kurduk. Bugün Ordu Üniversitesi'nde 12 bin öğrenci eğitim görüyor. Sadece Ordu'da 2450 kapasiteli üniversite öğrenci yurdu açtık.

Pensilvanya'nın yurtlarında kalan yavrularınız varsa çekip alın, dersanelerine giden varsa çekip alın. Hapta sonları biz kurs vereceğiz. Bunlar aileleri böldüler. Çocuklar anne babaya itaat edemez hale getirdiler. Ablaları var, gece bize beddua ettiriyorlar. Genç kızlarımız gelip beddua ettirdiklerini söylediler. Bunları en çok rahatsız eden, İmam Hatiplerin orta kısımlarını açtık ya o. bunları rahatsız eden, tüm okullarda Kur'an dersleri açtık ya o. Bunları rahatsız eden okullarda Siyer-i Nebi dersleri açtık ya o. Yurtlardan atılan kızlarımızı hemen yurtlarımıza alabiliriz. Oralarda yer yoksa hemen sosyal tesislerde misafir edebiliriz.

-Bundan sonra yatırımları hep büyükşehir belediyesi yapacak. Artık köy yok, hepsi mahalle oldu. Bütün ilçeler AK Parti ile birleştiği zaman bütün mahalleler pırıl pırıl olacak. Ordu -Ulubey, Gölköy yolunu tamamlayarak önümüzdeki yıl hizmete açıyoruz. 54 yıl önce planlanan sahil yolunu tamamlamak bize nasip oldu. Ordu'nun 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını tamamlayacak yatırımı biz yapacağız.

-Ordu'nun geliri fındıktan. Uygulamaya koyduğumuz yeni strateji ile, ruhsatlı alanlarla ilgili ürün desteği veriyoruz. Ruhsatsız alanlarla ilgili de alternatif ürün desteği veriyoruz. Fındıkta hiçbir zaman, fındık üreten illerimizi bırakmadık. 2007 yılında Ordu'yu doğalgazla tanıştırdık.

-Ordu'ya Karadeniz'de ilk olan bir botanik bahçesi kuruyoruz. Eskipazar'da kurulan botanik bahçesi, Ordu'ya gelenlerin uğrak yeri olacak.

-Kişi sevdikleri ile haşrolunacaktır. Kılıçdaroğlu'nu sevenler onunla, Bahçeli'yi sevenler onunla haşrolunacak. Biz de bu meydanda bulunanla haşrolunacağız. Bu yolda omuz omuza beraber yürüdüğüm Enver Yılmaz'la istiyoruz ki Ordu'yu birlikte yönetelim. Enver Yılmaz'ın Ordu için büyük hayalleri var.

Haberin Devamı