Gündem Eski eşini taciz edene küfür etti, ceza aldı!

Eski eşini taciz edene küfür etti, ceza aldı!

Paylaş
Eski eşini taciz edene küfür etti, ceza aldı!

Kütahya'da ayrıldığı eşi, 2 çocuğunun annesi S.E.'yi telefonla taciz ettiğini öne sürdüğü 59 yaşındaki Seyfettin İzmir'e küfür eden 32 yaşındaki Mert Bahadır, yargılandığı mahkeme tarafından 'Hakaret' suçundan bin 100 TL para cezasına çarptırıldı

Olay 9 Haziran 2015 tarihinde meydana geldi. Hurdacılık yapan Mert Bahadır, bir süre birlikte çalıştığı Seyfettin İzmir’le, ayrıldığı eski eşi 2 çocuğunun annesi olan S.E.’ye telefonla tacizde bulunduğu iddiasıyla tartıştı.

Seyfettin İzmir telefonda kendisine küfür ve hakaret eden Mert Bahadır’dan şikayetçi oldu. Bahadır hakkında Kütahya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Mert Bahadır’a, ’hakaret’ suçundan önce 90 gün adli para cezası, ardından indirim uygulayarak günlüğü 20 liradan olmak üzere 55 gün adli para cezası verdi.

Mahkeme hakimi, toplam bin 100 TL para cezasının 5 eşit taksitle ödenmesini kararlaştırdı.

'ÜSTÜME DÜŞENİ YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM'

Mert Bahadır, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. Para cezasını ödeyecek durumda olmadığını söyleyen Bahadır şöyle dedi:

"iki çocuğumun annesine telefonla tacizde bulunurken, eski eşimin elinden telefonu alarak ona ’sen eşimi neden taciz ediyorsun terbiyesiz herif ?’ dediğim anda bana küfür etti.

Karşılığında ben de hakarete hakaretle karşılık verdiğim için mahkeme tarafından bin 100 lira para cezasına çarptırıldım. Bu karar bana mantıklı gelmedi.

Türk toplumu olarak örf ve namusumuza sahip çıkma adına ben üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum.

Mahkemenin verdiği para cezasının ne mantıklı, ne de izahı olabildiğini düşünüyorum. Ayrıca benim bu parayı ödeyecek maddi gücüm de yok."

Oğuzhan KILIÇ / DHA

2