Türkiye (Son Dakika) Eski milletvekilinin aracına saldırı: 3 ölü

Eski milletvekilinin aracına saldırı: 3 ölü

Paylaş
Eski milletvekilinin aracına saldırı: 3 ölü

Anavatan Partisi eski İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, Bakırköy'deki evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Yıldız'ın eşi, kızı ve saldırganlardan biri hayatını kaybetti. Adnan Yıldız, oğlu ve saldırganlardan biri ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı

Edinilen bilgiye göre Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesildi. Motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, Yıldız'ın eşi Firuze ve kızı Betül isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Motosikletli saldırganlardan biri de olay yerinde öldü. Eski milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan ise yaralandı. Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız hastaneye kaldırılırken saldırganların üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi.

SALDIRGANLAR ÇANTAYI ALMAK İSTEDİ

Adnan Yıldız'ın Zeytinburnu'nda döviz bürosu ve kuyumcu dükkanı olduğu belirtilirken saldırganların hedefinde Yıldız'ın yanındaki çanta olduğu öne sürüldü. Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği iddia edildi.

Adnan Yıldız ve oğlu Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk edildi.

GÜVENLİK KAMERALARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ İDDİASI

Bu arada mahalleli, bir kaç gündür motorsikletli kişilerin sokakta ifade ederken yine bir süre önce Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına giren kişilerin güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri öne sürüldü. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı. Bülent Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirtti.

AYNI ARACA KOYMAYIN TEPKİSİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesine ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla yaşamını yitiren anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganın cenazesi başka bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Motosikletli saldırganlardan biri çıkan çatışmada öldü. Saldırganın kullandığı motosiklet, kask ve eldivenler olay yerinde böyle görüntülendi.

SALDIRGANLAR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Saldırganlardan Mehmet Beşir Artukoğlu’nun İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde çok sayıda hırsızlık ve gasp olaylarına karıştığı ortaya çıktı. Suç kayıtlarından, genellikle araçtan hırsızlık, oyalamak suretiyle hırsızlık, işyerinden hırsızlık gibi suçlara karıştığı öğrenilen Mehmet Beşir Artukoğlu, İzmir’in Bostanlı semtinde, 2004 yılının Mart ayında, A. H. H. isimli işadamını soyduğu, kiralık otomobille kaçtıktan sonra Buca’da yine peruklu şekilde dolaştığı sırada polisin operasyonuyla yakalanmıştı. Bakırköy'de silahlı saldırıda Artukoğlu ile birlikte bulunan ve olay yerinde vurularak ölen M.D.Y'nin ise poliste toplam 6 hırsızlık 1 de yaralama suçundan kaydı olduğu öğrenildi.

HARAÇ İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Adnan Yıldız, 17. Ve 18. Dönem Milletvekili olarak Meclis’te görev almıştı. Eski Anavatan Partisi Milletvekili Yıldız, suç örgütü lideri Nuri Ergin’in kendisinden zorla 100 bin dolar istediği iddialarıyla gündeme gelmişti. Yıldız, bir dönem Zeytinburnu Spor Kulübü başkanlığı da yapmıştı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul'da sabah saatlerinde meydana gelen 3 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "15.04.2014 günü saat 08:40 sıralarında Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Boztepe Sokak No: 47 önünde, Zeytinburnu ilçesinde döviz bürosuna gitmek için içerisinde döviz bulunan çantasıyla, ikametten kızı Betül Yıldız ile birlikte çıkan 18. Dönem Eski Milletvekili Adnan Yıldız, araca bineceği esnada, 2 şahıs tarafından silahlı gasp edilmek istenilmiş ve karşı koyması üzerine çıkan silahlı çatışmada, eşi Firuze Yıldız, kızı Betül Yıldız ve gaspa teşebbüs edenlerden bir şahıs olay yerinde yaşamını yitirmiştir. Diğer taraftan Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ve gaspa teşebbüs eden diğer şahısta yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır."

Bulut MÜLHİM-Özgür ALTUNCU/DHA

2

Haberin Devamı