Diğer Sporlar Eski milli atlet Gülcan Mıngır yasaklı madde kullanımından diskalifiye edildi
Paylaş
Eski milli atlet Gülcan Mıngır yasaklı madde kullanımından diskalifiye edildi

2012 Londra Olimpiyatları'nda 27. olan eski milli atlet Gülcan Mıngır yasaklı madde kullandığı gerekçesi ile 2012 Olimpiyatları'ndan diskalifiye edildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), eski milli atlet Gülcan Mıngır’ın yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 2012 Londra Olimpiyatları’ndan diskalifiye edildiğini duyurdu. IOC’den yapılan açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları’nda 3000 metre engellide 27. olan Mıngır’ın kan örneklerinin yeniden analiz edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Mıngır’ın örneklerinde yasaklı maddeye rastlandığı ve eski milli atletin 2012 Londra Olimpiyatları’ndan diskalifiye edildiği kaydedildi.Dünya Atletizm Birliği’nin de konuyla ilgili bilgilendirildiği ifade edildi.

Gülcan Mıngır, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştı.

Federasyondan açıklama geldi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı (TAF) Fatih Çintimar, eski milli atlet Gülcan Mıngır’ın yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 2012 Londra Olimpiyatları’ndan diskalifiye edilmesine ilişkin, "Karar bize ulaştı. Disiplin kuruluna sevk etmek üzere gerekli çalışmaları başlattık" dedi. Başkan Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada dopinge tolerans tanımayacaklarını bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin eski milli atlet Gülcan Mıngır’la ilgili kararın kendilerine ulaştığını anlatan TAF Başkanı Fatih Çintimar, "Biz de gerekli çalışmayı başlattık. Dopinge sıfır tolerans diyerek 2014’te başlattığımız mücadelemiz eksiksiz bir şekilde sürse de zaman zaman eski dosyalardan negatif sonuçlar geliyor. Bu örnek de bize gösteriyor ki dopingle bir yere varılamaz. Aradan sekiz yıl da geçse eninde sonunda yakalanırsınız. Çocuklarımıza yıllardır anlattığımız gibi" ifadelerini kullandı.

AA