Eskişehir Eskişehir’de kurtuluş coşkusu

Eskişehir’de kurtuluş coşkusu

Paylaş
Eskişehir’de kurtuluş coşkusu

Eskişehir’de kurtuluş coşkusu

Abdullah GÜÇLÜ/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümü düzenlenen programlarla kutlandı.

Eskişehir Valiliği bahçesindeki törenlere Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlandı. Büyükerşen, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da bozguna uğrayan düşmanın, arkasına bakmadan kaçarken, 2 Eylül'de Eskişehir'den çekildiğini ancak çekilirken de şehri yakıp yıktığını söyleyerek, “İnönü Meydan Savaşı ile başlayan ve 30 Ağustos 1922'de düşman ordularının Dumlupınar'da yenilgisiyle sonuçlanan ulusal kurtuluş savaşının en önemli başarıları, bugün üzerinde onur ve gururla yaşadığımız bu topraklarda gerçekleşmiştir. Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bizim en aziz ve en değerli varlığımızdır. Hiç kimse zerre kadar kuşku ve endişe duymamalıdır ki, atalarımızın 97 yıl önce gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlığı, bizler de bugün göstermekte bir dakika bile tereddüt etmeyiz. Bu Aziz vatanın her karış toprağı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış, canlarını tereddüt etmeden verenlerin soluklarıyla yeşermiş ve gönenmiştir. Türk Milleti, bu büyük mücadelenin üzerine, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişinden gelen büyük tarihini ve o tarihi yaratanları asla unutmayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Öğrenciler halk oyunları gösterilerini sunarken program Kanlıpınar Şehitliği'nde devam etti. Törenlere AK Parti Eskişehir milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, MHP Eskişehir milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Eskişehir milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve halk katıldı.

Haberin Devamı