Eskişehir Eskişehir'de LÖSEV'den farkındalık yürüyüşü

Eskişehir'de LÖSEV'den farkındalık yürüyüşü

Paylaş
Eskişehir'de LÖSEV'den farkındalık yürüyüşü

Eskişehir'de LÖSEV'den farkındalık yürüyüşü

Oğulcan BOZ/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de 02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV tarafından “Maskemi takarım, farkındalık yaratırım" sloganıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.
02-08 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Eskişehir'de LÖSEV tarafından düzenlenen “Maskemi takarım, farkındalık yaratırım" sloganıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yeni Bağlar Mahallesi'nde Ulus Anıtı'ndan başlayan yürüyüş sırasında kalabalık grup sık sık “Harekete geç, kansere dur de", “Lösemiye karşı omuz omuza" sloganları attı. Kalabalık Vilayet Meydanı'na kadar yürüdü. Vilayet meydanında toplanan kalabalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.
LÖSEV Halkla İlişkiler sorumlusu Yasemin Durukan, yaptıkları etkinliklerle farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Siz gönüllülerimiz, destekçilerimiz ile birlikte LÖSEV büyük bir ailedir. Bu büyük aile 22 yıl önce zor şartlarda aynı amaç altında bir araya gelen bir avuç idealist kişi ile birlikte büyümüş, bugün geldiği noktaya ulaşmıştır. LÖSEV 2-8 Kasım etkinlikleri kapsamında herkesi lösemili çocuklara destek olmaya davet ediyor ve Türkiye'nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri ile sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizler; Löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu, Lösemili çocukların maskelerini kendilerini korumak için taktıklarını, LÖSEV'in çocuk ve yetişkin hastalara aynı nakdi ve sosyal destekler verdiğini duyarlı Türk halkıyla paylaşıyor, daha bilinçli bir kamuoyu oluşturmak için herkesi davet ediyoruz"
Düzenlenen etkinlik kermes, müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

Haberin Devamı