Eskişehir Eskişehir’de sıfır atık kampanyasıyla fidan dikildi

Eskişehir’de sıfır atık kampanyasıyla fidan dikildi

Paylaş
Eskişehir’de sıfır atık kampanyasıyla fidan dikildi

Eskişehir’de sıfır atık kampanyasıyla fidan dikildi

Engin ÖZMEN-Caner AKSU/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de sıfır atık kampanyasıyla oluşturulacak orman için bin sedir ağacı fidan toprakla buluşturuldu.

Eskişehir-Ankara karayolu Kanlıpınar mevkiindeki fidan dikim programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Eskişehir Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hikmet Çelik, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı. Dilek Didem Ayyıldız ve öğrenciler fidanları topraklarla buluştururken, sıfır atık projesine de dikkat çekti.

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, oluşacak orman ile birlikte öğrencilere ve çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Sıfır atık projesinin Eskişehir’de çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaybeden Çelik, “Bugün burada oluşturacağımız farkındalıkla çocuklarımıza ‘sıfır atık’ teması ile çevre bilincini aşılayarak, bugün dikilen ve dikilecek fidanlarla oluşturulan sıfır atık kazanım ormanı ile orman ve yeşil sevgisiyle onları tanıştıracak ve bu bilincin kalıcı olmasını sağlayacağız. Biz ‘kıyametin kopacağını bilseniz, dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ diye buyuran bir peygamberin ümmeti, bu kültürle yetişen bir medeniyetin evlatlarıyız. Bu ülkemizin tamamında uygulanan sıfır atık projesinin Eskişehir’de başarılı bir şekilde yürütülmesinde her türlü destek ve katkıyı sunan başta valimiz ve eşi saygıdeğer hanımefendi olmak üzere tüm paydaşlarımıza ve özellikle vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programda, Kanlıpınar mevkiinde kurulacak orman için bin sedir ağacı fidanı toprakla buluşturuldu.

Haberin Devamı