Eskişehir Eskişehir’de Vali Çakacak, vatandaşlara aşure dağıttı

Eskişehir’de Vali Çakacak, vatandaşlara aşure dağıttı

Paylaş
Eskişehir’de Vali Çakacak, vatandaşlara aşure dağıttı

Eskişehir’de Vali Çakacak, vatandaşlara aşure dağıttı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, muharrem ayı dolayısıyla İl Müftülüğü, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Veli Derneği ile Sücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği tarafından müşterek hazırlanan aşure dağıtımına katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ve Kerbela Şehitleri’ni anma dolayısıyla Reşadiye Camii’nde öğle namazı öncesi okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından, Eskişehir İl Müftülüğü ve Alevi Bektaşi Dernekleri tarafından müşterek hazırlanan aşureyi Vali Özdemir Çakacak, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, namaz sonrası vatandaşlara ikram etti. Vali Çakacak, “Tüm kardeşlerimize gönüllerimizi açık tutmalı, birbirimize her zaman olduğundan daha fazla, sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Bugün biz Müslümanlara düşen vazife, milletimizin yüzyıllardır var olan birliğini, beraberliğini, kardeşliğini korumak ve savunmak olmalıdır. Bu gayeyle millet olarak geçmişte yaşanan üzücü olaylardan kendimize ders çıkarmalı ve bu güzel duygularımızı daha da pekiştirmek adına üzerimize düşen ne ise onu yapmalıyız. Her şey birlik olduğu zaman güzeldir” dedi.

Kazanların içerisinde pişirilmiş aşureleri namaz sonrası cami bahçesinde bekleyen vatandaşlara ikram eden Vali Çakacak, daha sonra camiden ayrıldı.

Haberin Devamı