Antalya Esnaf sicil affı bekliyor

Esnaf sicil affı bekliyor

Paylaş
Esnaf sicil affı bekliyor

Esnaf sicil affı bekliyor

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, esnaf ve sanatkarların basit sebeplerden dolayı kredilerden faydalanamadıklarını belirterek, tüm bankaların zorunlu olarak uygulayacağı etkin bir sicil affının TBMM gündemine getirilerek kabul edilmesini beklediklerini söyledi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnaf ve sanatkarların basit nedenlerle kredilerden faydalanamadığını söyledi. Ekonominin temel taşı olan esnaf ve sanatkarların krediye ulaşamadığı için işini büyütemediğini ifade eden Başkan Dere, yeni yılda esnaf ve sanatkarların krediye ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasını beklediklerini, esnafın da bu yönde çok yoğun bir talebi olduğunu vurguladı. Tüm bankaların zorunlu olarak uygulayacağı etkin bir sicil affının meclis gündemine getirilerek kabul edilmesini isteyen Başkan Adlıhan Dere, "Esnafımızın büyük bir kısmının krediye ulaşması demek piyasaların da hareketleneceği ve ekonominin canlanacağı anlamına geliyor" dedi.

'ESNAFIMIZIN KREDİYE ULAŞMADAKİ ENGELLERİ KALDIRILMALI'

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnaf ve sanatkarların daha önceleri zamanında ödeyemediği krediler nedeniyle kara listeye alındığını, dolayısıyla yeni kredi alamadıklarını aktardı. Kredi alabilecek imkanı olan esnaf ve sanatkarların herhangi bir borcu olmamasına rağmen daha önce zamanında ödeyemediği borçlarından dolayı kara listeye alındığına işaret eden Adlıhan Dere, "Esnaf ve sanatkarlarımız, devletimizin sağladığı düşük faizli kredi imkanlarına bankaların tutumu nedeniyle erişemiyor. Özel bankalar başta olmak üzere çoğu banka, geçmiş dönemlerde kredi taksitlerini ya da kredi kartı borcu ödemesini bir gün aksatan esnafımızı dahi kara listeye almış durumda. Bugün hiçbir yere bir kuruş dahi borcu olmayan esnafımız geçmiş yıllardaki ödemelerini aksattığı için kredi alamıyor. 2020 yılında esnafımızın krediye ulaşmaları önündeki bu engellerin çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı