Konak Esnafın da vatandaşın da yüzü güldü

Esnafın da vatandaşın da yüzü güldü

Paylaş
Esnafın da vatandaşın da yüzü güldü

Esnafın da vatandaşın da yüzü güldü

KONAK Belediyesi, Çınartepe ve Atamer Mahalle sakinlerinin Toros Kapalı Pazaryerine ulaşımı için ücretsiz 2 servis aracını hizmete soktu.
Çınartepe ve Atamer Mahalle sakinlerinin kullandığı, sokakta kurulan Millet Semt Pazarının Toros Kapalı Pazaryerine taşındı. Mahallelinin pazaryerine ulaşımının kolaylaştırılması için Konak Belediyesi'nin ücretsiz servisleri ise devreye girdi. Sokakta kurulan pazarların kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararıyla Millet Pazarının kaldırılmasının ardından, İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ve pazaryeri esnafıyla yapılan görüşmeler sonucu pazaryeri, Toros Kapalı Pazaryerine taşındı.
Çınartepe ve Atamer Mahallesi sakinlerinin kullandığı pazaryerinin değişmesi ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vatandaşın Toros Pazaryerine ulaşımı için ücretsiz servislerin devreye sokulacağının ve kimsenin mağduriyet yaşamayacağının sözünü verdi. Başkan Batur, Konak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı iki aracı, pazarın açıldığı günlerde mahalleliye ücretsiz servis yapması için görevlendirerek sözünü tutarken, servis güzergahı da mahalle sakinlerinin taleplerine göre belirlendi.
Çınartepe ve Atamer Mahallelerinden geçerek Toros Kapalı Pazaryerine ulaşan servislerin güzergahı belirlenirken, Çınartepe Mahalle Muhtarı Dursun Çelenk ve Atamer Mahalle Muhtarı Şenay Korkmaz, bölge sakinlerinin taleplerini belediyeye iletti. Pazaryeri ve pazaryerine ulaşım ile ilgili sorunların çözümünde başından beri ortak akıl ile hareket ettiklerini dile getiren Başkan Batur, "Çınartepe ve Atamer Mahalleleri muhtarlarımız da hem pazaryerinin taşınması hem de servis araçlarımızla ilgili mahalle sakinlerinin fikirlerini bize iletti, sorunun çözümüne yönelik görüşlerini bildirdi. Bölgeye 2 aracımızı tahsis ettik. Durakları bölge sakinlerimizin kullanım kolaylığına göre onların talepleri doğrultusunda belirledik. Pazara gitmek isteyenler belirlenen duraklardan ücretsiz servise binecek, alışverişi bittikten sonra yine servisle evine dönecek. Servislerimiz tüm gün ring seferlerini yapacak" dedi.
Konak Belediyesi'nin tahsis ettiği ücretsiz servis araçları, pazarın kurulduğu günlerde sabah saat 11.00 ile saat 17.00 arasında hizmet verecek. Çınartepe 42 Nolu otobüs son durağı ile Toros Kapalı Pazaryeri arasında gün boyu ring seferi yapacak olan servisler 45 dakika arayla karşılıklı olarak hareket edecek. Mahalle sakinleri pazara gitmek için belirlenen duraklardan servislere binip inebilecek.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı