Gündem Esnaftan hırsıza not: Allah'tan korkuyorsan çalma

Esnaftan hırsıza not: Allah'tan korkuyorsan çalma

Paylaş
Esnaftan hırsıza not: Allah'tan korkuyorsan çalma

Manisalı bir esnaf, sürekli olarak dükkanının dışına koyduğu eşyaların çalınması üzerine çareyi hırsızlara not bırakmakta buldu. “Allah'tan korkuyorsan çalma. Haram” yazılı notu dışarıdaki eşyalarına iliştiren esnaf hırsızların insafına sığındı

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi esnafından Ebubekir Yıldız, son zamanlarda dükkanının önündeki malların çalınması üzerine yaşadığı hırsızlıkların önüne geçmek için eşyaların üzerine astığı notla hırsızların insafına sığındı. Rızkını çıkarmak için çalıştığını söyleyen Yıldız, “İhtiyacı olan isterse zaten veririz” dedi.

Tuhafiyecilik yaparak dükkanında yün, boncuk, fermuar gibi benzeri eşyalar satan Ebubekir Yıldız, hırsızlarla baş edemeyince çareyi sattığı malların üzerine, “Allah’tan korkuyorsan çalma. Haram” yazısını yazmakta buldu. Hırsızlara mallarını çalmamaları konusunda seslenen Yıldız, ihtiyacı oldukları takdirde kendilerine ihtiyaçları olduğu kadar verebileceğini belirterek “Bizim burada mallarımız çok çalınıyor. Kamera sistemi yok. O yüzden çok çalınıyor. Öyle bir yazı yazmamız gerekiyordu. İnsanlar Allah’tan korkuyorsa çalmaması lazım. İsterlerse, ihtiyacım var derse kesinlikle veririz. Malımız çalınıyor. Yakalıyoruz da. Geçenlerde yeni bir mal geldi bize. Arka tarafa bıraktık, akşam poşetleri geri aldığımda baktım 6 yünümüz çalınmış” dedi.

Tuhafiye üzerine, yün, fermuar tarzı değeri fazla olan eşya satarak geçimini sağlamaya çalıştığını kaydeden Yıldız “Rızkımızı böyle çıkarıyoruz.; fakat malımız çok çalınıyor. Allah hidayet versin. Medyada da sürekli hırsızlık haberlerini görüyoruz. Böyle bir yazı gerektiğini düşündüm. Artık onların insafına bırakıyoruz” diye konuştu.

İHA