Dünya Esquire'dan 'oral seks rehberi'

Esquire'dan 'oral seks rehberi'

Paylaş
Esquire'dan 'oral seks rehberi'

IMF Başkanı Kahn'ı koltuğundan eden taciz iddiasının sahibi Diallo'nun anlattıklarına 'oral seks rehberi'nde atıf yapan Esquire tepki gördü

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın (DSK) New York’ta kaldığı otelde taciz ettiği iddia edilen Nafissatou Diallo adlı 32 yaşındaki Gineli göçmen kadın, önceki gün Newsweek dergisi ve ABC televizyonuna taciz iddiasını tüm ayrıntıları ile anlatınca yeni bir şok etkisi yarattı. Ancak Diallo’nun anlattıklarından yola çıkarak ‘esprili’ olduğunu savunduğu bir yazıyı internet sitesinde yayımlayan erkek dergisi Esquire da en az söyleşi kadar ses getirdi.

>> O KADIN İLK KEZ KONUŞTU

Esquire, ‘Nasıl oral seks yaptırırsınız’ başlıklı yazıda “Kaba olmak istemiyoruz ama tüm bunlar biraz kaba olmadı mı zaten? .... Temizlik görevlisi o anları, özellikle de oral sekse zorlama kısmını oldukça detaylı anlatmış. Bu bir trajedi. Çünkü yıllara yayılan cinsel deneyimimizden öğrendiğimiz kadarıyla oral seks, her iki taraf için de aşağılayıcı ya da acı verici olmamalı” ibarelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Oral seks yöntemleri (!)

Dergi, bir kadını oral sekse ikna etme yollarından oral seksin tahrisel geçmişine ve en iyi pozisyona kadar çeşitli ayrıntıları soru-cevap formatında anlattı. Ardından Twitter’dan geçtiği mesajda ‘#DSK’dan daha iyi nasıl oral seks yaptırırsınız’ ibaresi ile internet sitesindeki ‘rehber’ yazıya link verdi. Esquire’ın bu yazısı magazin ve haber sitesi Gawker ve New York Magazine başta olmak üzere çok sayıda internet sitesi, blog ve sosyal ağda, ‘Esquire, Diallo’nun taciz anlatımından erotik fırsat çıkarıyor’, ‘Esquire DSK’nın sorununun kötü oral seks olduğunu düşünüyor’, ‘Esquire DSK’nın taciz iddialarına vurdumduymaz bir yaklaşım getirmeye çalışıyor ve kaybediyor’ yorumları ile eleştirildi. Bunun üzerine yazıdan yukarıdaki kısmı çıkaran Esquire, Twitter’daki mesajı sildi.

Haberin Devamı

Diallo ne anlatmıştı?

Dünyanın parasına yön veren adamı istifa etmek zorunda bırakan Nafissatou Diallo, Newsweek ve ABC söyleşilerinde Kahn’ın otel odasında kendisine nasıl saldırdığını ve taciz ettiğini tüm detayları ile anlatıyordu. Buna göre olay 15 dakika sürmüş, Kahn, Diallo’yu oral sekse zorlamış, otel üniformasını yukarı sıyırarak iç çamaşırını çıkarmış ve cinsel organını sert bir şekilde sıkmıştı.

RADİKAL / N. Aslı TEKİNAY