Bilim - Teknoloji Essential Phone’da indirim
Paylaş
Essential Phone’da indirim

Andy Rubin’in tasarladığı Essential Phone fiyatında büyük bir indirime gidildi. İşte cihazın yeni fiyatı ve konu hakkındaki diğer detaylar...

Android işletim sisteminin kurucu ortaklarından biri olan Andy Rubin, kısa süre önce Essential firması ile ortak bir telefon geliştirmişti. Essential Phone ismi ile lanse edilen cihazın (PH-1 olarak da geçiyor.) satış fiyatının yüksek tutulması tepkileri de beraberinde getirmişti.

Rubin’in çerçevesiz ve modüler yapısıyla ön plana çıkarmak istediği cihaz, teknik özellikleri yönünden üst segment bir telefon olsa da fiyatı kullanıcılara biraz fazla geldi. Rubin ve ekibi, sektöre yeni girmiş olmalarına karşın, Essential Phone’un fiyatını 699 dolar olarak belirlemişti. Fakat cihaz beklenen ilgiyi görmeyince 200 dolarlık bir indirim yapılması kararı alındı. Alınan bu karar sonrası Essential Phone’un Amerika fiyatı 499 dolara kadar düştü. Bu fiyat indiriminden sonra telefonun satıp satmayacağı ise merak konusu.

Cihazın fiyatını bir kenara koyacak olursak, gerek Andy Rubin, gerekse de Essential grubu telefonun pazarlama aşamasında çok amatörce davrandı. İlk olarak Amerika ve Kanada’da satışa sunulması planlanan telefon, bırakın global pazarı, bölgesel bazda bile satışa sunulma aşamasında tonla aksaklık yaşadı.

Bu pazarlama beceriksizliğinin ardından doğal olarak kullanıcıların bu cihaza karşı duruşu da değişti. Zaten Essential Phone satışa sunulana kadar birçok çerçevesiz model de satışa sunulmuş oldu. Yani Rubin ve ekibi, tasarım ile fark yaratma fırsatını kendi elleriyle geri itti.

HMD'den 100 dolarlık Nokia akıllı telefon

Haberin Devamı