Yenişehir Etçil buzağılara 600 lira destek kararı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi

Etçil buzağılara 600 lira destek kararı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi

Paylaş
Etçil buzağılara 600 lira destek kararı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi

Etçil buzağılara 600 lira destek kararı hayvan yetiştiricilerini sevindirdi

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin yüzü, etçil ırk ile tohumlanan süt ineklerinden doğan buzağıya 600 lira destek verilmesi kararıyla güldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, Destekleme Tebliği'nde yer alan kararını değerlendiren Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, "Bakanlığın bu kararıyla artık, etçil ırkla tohumlanan süt ineğinden doğan her buzağıya 600 lira devlet desteği verilecek. Bu destekleme türü ilk kez uygulanacak. Ülkemizin et açığının kapatılmasına katkı sağlayacak olan bu destekleme kararı hayvan yetiştiricilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı" dedi.

Etçil ırk hayvanı ile tohumlanan süt ineğinden, etçil ırk özellikleri ağır basan buzağıların doğduğunu anlatan Tuna, bu buzağıların eti için kesilmesinin başta ekonomik açıdan olmak üzere herhangi bir kayba neden olmayacağını vurguladı. Bu destek türünün ülke genelindeki et ihtiyacını karşılayacak hayvan varlığı oluşturacağını söyleyen Tuna, "Sütçül ırkla tohumlanan süt ineğinin yavrusu 1 yaşına geldiğinde 300 kilo çekiyor. Etçil ırk ile tohumlanan süt ineğinin yavrusu ise 1 yaşına geldiğinde 400 kiloya kadar ulaşıyor. Ayrıca, yüzde 75 oranında etçil özellikler taşıdığı için kesime uygun oluyor" diye konuştu.

Yenişehir'de yılda yaklaşık 20 bin buzağının doğduğunu ifade eden Tuna, bu bu destek kararının hayvan yetiştiricilerini teşvik edeceğini anlattı. Tuna, yetiştiricilerin bu yöntemi uygulamasıyla, kırmızı et açığının gelecek yıllarda önemli ölçüde kapanacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı