Yemek Etli patates yemeği tarifi: Etli patates yemeği nasıl yapılır?

Etli patates yemeği tarifi: Etli patates yemeği nasıl yapılır?

Paylaş
Etli patates yemeği tarifi: Etli patates yemeği nasıl yapılır?

Etli patates yemeği tarifi geçmişten günümüze kadar en çok sevilerek yenen yemekler arasında yer almaktadır. Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz etli patates yemeği tarifi oldukça lezzetli. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için etli patates yemeği tarifi arıyor yada etli patates yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "etli patates yemeği tarifi, etli patates yemeği nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Evde kolay şekilde hazırlanan yemeklerden bir tanesi de etli patates yemeği tarifi. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için etli patates yemeği tarifi arıyor yada etli patates yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "etli patates yemeği tarifi, etli patates yemeği nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Etli patates yemeği tarifi

Etli patates yemeği malzemeleri

- 250 gram kuşbaşı kuzu eti

- 5 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 adet büyük soğan

- 2 yemek kaşığı salça

- 6 adet patates

- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- Tuz

Etli patates yemeği yapılışı:

Tencereye sıvıyağ alınır ve etler içine eklenip kavrulur. Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır. Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.