Spor EURO 2024 saat kaçta belli olacak? UEFA canlı yayınlayacak mı?

EURO 2024 saat kaçta belli olacak? UEFA canlı yayınlayacak mı?

Paylaş
EURO 2024 saat kaçta belli olacak? UEFA canlı yayınlayacak mı?

Tüm Türkiye nefesini tuttu EURO 2024'e evsahipliği yapacak ülkenin açıklanmasını bekliyor. Turnuva için iki aday var, Türkiye ve Almanya... İşte bu nedenle Türkiye kenetlenmiş vaziyette... Peki, EURO 2024 saat kaçta belli olacak?

Bugün Tüm Türkiye'nin gözü kulağı UEFA'da olacak. UEFA bugün EURO 2024'e evsahipliği yapacak olan ülkeyi açıklayacak. EURO 2024 için Türkiye ve Almanya çekişmesi yaşanacak. Peki, EURO 2024 saat kaçta belli olacak?

Haberin Devamı

EURO 2024 SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Türkiye ve Almanya'nın aday olduğu EURO 2024 için organizasyon İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Saat 14.00'te sunum gerçekleştirilirken saat 15.45'te ise turnuvaya evsahipliği yapacak ülke belli olacak. Organizasyonu UEFA'nın resmi sitesinin canlı olarak yayınlaması bekleniyor.

ULUSLARARASI KÖPRÜ

Üç kıtanın ortasındaki coğrafi konumunu, Avrupa futbolunu bu bölgenin dışındaki alanlara ulaştırmak adına bir fırsat olarak görüyor. UEFA’ya sunduğu raporda Türkiye, “Ulusların arasında bir köprü” şeklinde tanımlıyor.

Türkiye, Avrupa’da hem ekonomide hem de futbolda ilk 10 ülke içerisinde yer alıp da, bu turnuvayı hiç düzenlemeyen tek ülke olduğuna dikkat çekiyor.

NE KİRA NE VERGİ

Haberin Devamı

Türkiye, Avrupa futbolunun patronuna birçok avantaj sunuyor. Turnuvada kullanılacak stat ve antrenman merkezleri için para alınmayacak, organizasyon süresince UEFA’nın gelirlerinden vergi alınmayacak. Bu da kasaya daha fazla para girmesine neden olacak.

Türkiye UEFA’ya organizasyon için en avantajlı koşulları sundu. Turnuva için ülkeye gelecek takımlar, 10 modern stat ve 48 antrenman sahasından ücretsiz faydalanacak.

Türkiye, devlet desteği ve garantisine tam anlamıyla sahip durumda bulunuyor. Türkiye hükümetinin yanı sıra, yerel otoriteler, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerinin EURO 2024’ü en iyi şekilde organize etmek adına hazır oldukları dile getiriliyor.

Yasal mevzuat, güvenlik, vergiler, vizeler, çalışma izinleri ve benzer başlıklarda en uygun koşullar sunuluyor. Organizasyon süresince UEFA’dan gelir ve katma değer vergisi alınmayacak, bu para Avrupa futbolunun kasasına daha fazla gelir olarak kaydedilecek.

FUTBOL VADİSİ YOLDA

TFF, Riva’ya Avrupa futbolunun tüm unsurlarına hizmet edecek, yakın çevresinde yer alan mevcut merkezi ve futbol lisesi ile birlikte bir ‘vadi’ oluşturacak sürdürülebilir gelişme odaklı bir eğitim merkezi kuruyor. 38 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak 26 bin metrekarelik kapalı alanı olacak tesis, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin karşısında inşa edilecek ve Mayıs 2019’da tamamlanacak.

Haberin Devamı

İki doğal çim saha, 45 ile 130 metrekare arasında değişen 10 adet toplantı salonu, 700 kişilik konferans salonu, çok amaçlı 780 metrekarelik fuaye alanı ve eğitim alanları ile tesis, Avrupa’da futbolla ilgili akademik araştırmaların merkezi de olacak. Merkezdeki tüm araştırma ve geliştirme faaliyetleri UEFA ile koordineli şekilde gerçekleştirilecek.

Tesis, UEFA üyesi tüm ülke federasyonlarına kamp, seminer, kurs, çalışma toplantısı gibi eğitim faaliyetleri için ücretsiz olarak sunarak, futbol adamlarını Avrupa’nın yetkin eğitimcileriyle buluşturacak.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ FUTBOLUN YANINDA

Türkiye Cumhuriyeti ve aday şehirlerin yerel yönetimleri, UEFA’ya gereken tüm garanti ve taahhütleri sundu. Türkiye Futbol Federasyonu raporunda, EURO 2024’ün düzenlenmesi için devletin kullanıma sunduğu gelişmiş organizasyon kabiliyeti ve muazzam mali desteğin övünç kaynağı olduğunu da vurguladı.

MAÇ GÜNLERİ ULAŞIM BEDAVA

Haberin Devamı

EURO 2024 için ülkeye gelecek bilet sahibi tüm futbolseverler ulaşım konusunda rahat bir düzenle karşılaşacak. Gelişmiş raylı sistem, konforlu deniz ulaşımı ve yaygın otobüs ağı ile stadyum ve taraftar alanlarına kolaylıkla ulaşabileceği, ev sahibi şehirlerin güzelliklerini görme imkânı bulunacağı, maç günleri ise tüm bilet sahiplerinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanabileceği müjdeleniyor.

HER BİLETE BİR FİDAN

Avrupa Futbol Şampiyonası’nı izlemek için ülkemizi ziyaret edecek futbolseverlerin sadece maç seyretmekle kalmayacağı, her bilet sahibi adına sertifikalı fidanlar dikilerek gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakılacağı belirtildi. Adaylık raporunda, Türkiye’nin Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın kurucu üyesi olduğu da anlatılmıştı.

TARAFTARLAR OY VEREMEYECEK

Türkiye ve Almanya’nın aday olduğu organizasyonda Alman ve Türk vatandaşı iki üye oy kullanamayacak. UEFA Başkan Yardımcısı Alman Reinhard Grindel ile UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Türk Servet Yardımcı kurallar gereği oylama dışında kalacak. İsveçli üye Lars-Christer Olsson da sağlık sorunları nedeniyle toplantıda yer alamayacak.

Haberin Devamı

ŞEHİRLER VE STATLAR

İSTANBUL: Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan şehir olarak zengin tarihi-kültürel yapısı öne çıkarıldı.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI (Kapasite: 92.208)

ALİ SAMİ YEN KOMPLEKSİ (Kapasite: 53.611)

ANKARA: Ankara, ülkenin yalnızca idari değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve inovasyon başkenti olarak tanımlanıyor.

ANKARA STADI (Kapasite: 65.867)

TRABZON: Trabzon’un tam bir futbol kenti yapıldığı vurgusu yapıldı, şehrin uluslararası tecrübesi belirtildi.

ŞENOL GÜNEŞ STADI (Kapasite: 43.223)

ANTALYA: Doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra konaklama olanaklarının bolluğuna dikkat çekildi.

ANTALYA STADYUMU (Kapasite: 43.616)

BURSA: “Yeşil Şehir” tanımlamasıyla, doğal zenginlikler açısından cazibe merkezi oluşu vurgulandı.

BURSA STADI (Kapasite: 43.761)

ESKİŞEHİR: Üniversiteleri, kentin sosyal-kültürel hayatındaki canlılığın unsurları olarak öne çıkarıldı.

ESKİŞEHİR STADI (Kapasite: 33.789)

GAZİANTEP: Medeniyetler beşiği olarak tanımlanan şehir, mutfağıyla da meşhur... Gidenleri yoğun bir program bekliyor.

GAZİANTEP STADI (Kapasite: 35.219)

KOCAELİ: Kocaeli, “Spor, ticaret, sanayi, bilim, kültür, turizm açısından her geçen gün büyüyen bir kenttir” şeklinde tanımlanıyor.

KOCAELİ STADI (Kapasite: 34.712)

KONYA: Mevlana’nın sözlerinde cisimleşen hoşgörü, birliktelik, paylaşım gibi insani vasıfların, turnuvanın sloganına paralelliği yansıtıldı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE STADI (Kapasite: 37.829)