Spor Europa Race'de ilk Türk Kulübü

Europa Race'de ilk Türk Kulübü

Paylaş
Europa Race'de ilk Türk Kulübü

Yelken sporunun dünyadaki önemli yarışlarından biri olan "Europa Race"te Türkiye'yi Pendik Yelken Kulübü temsil edecek.

Pendik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye adına Pendik Yelken Kulübü, uluslararası sularda 2012 yılında yapılacak Europa Race’e katılacak. Türkiye’den katılacak ilk kulüp olma özelliği taşıyan Pendik Yelken Kulübü, Hollanda’dan tekne kiralayarak yarışların hazırlıklarına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Tanku Bulduk’un, Türkiye’nin ilk ve tek yelken yarış takımı olarak amaçlarının, ülkeyi ve yelkenciliği başarıyla temsil etmek ve elde edilen tecrübeleri Türkiye’deki yelkencilerle paylaşmak olduğunu dile getirdiği bildirildi.

Bulduk’un, Türkiye için bu yarışa katılmaya hazır olduklarını, bugüne kadar bu yarışlara katılmış iki sporcularının bulunduğunu, başarılı olacaklarından şüphe duymadıklarını ifade ettiği belirtildi. Projenin çıkış noktasının "Türkler Okyanusta" olarak düşünüldüğünü ve uzun bir zamandır büyük gayretlerle çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Bulduk’un, şu görüşlerine yer verildi: "Akdeniz’i Türk gölü haline getirmiş ve okyanuslarda yelken basmış Barbarosların, Turgut Reislerin torunları olarak, buralarda tekrar Türk bayrağını dalgalandırmak bizlere para ile ölçülemeyecek kadar bir kazanç sağlayacak."

İstanbul’dan 13 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak yarışlar, Barcelona, Sables d’Olonne ve İrlanda’da Dublin etaplarının ardından, Dışişleri Bakanlığı inisiyatifinde gerçekleşen 2012 Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı kutlamaları çerçevesinde 23 Haziran’da Amsterdam’daki final yarışıyla sona erecek.

Haberin Devamı