Gündem Ev görünümlü kokoreç imalathanesine baskın

Ev görünümlü kokoreç imalathanesine baskın

Paylaş
Ev görünümlü kokoreç imalathanesine baskın

İzmir Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Adalet Mahallesi'nde bulunan ev görünümlü bir kokoreç imalathanesine baskın yaptı. Hijyen koşullarına uyulmadığı belirlenen baskında, sağlıksız ürünlere el kondu

Adalet Mahallesi 1645 sokak üzerinde bulunan bir evde sağlıksız koşullarda kokoreç imalatı yapıldığı ihbarı alan Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adrese baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Ev görünümlü imalathaneye giren ekipler sağlıksız koşullarda üretim yapıldığını tespit etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden çağırılan çöp kamyonuna imalathanede bulunan tüm kokoreçler yüklenerek imha edildi.

Tutulan tutanağın ardından işyeri sahibine 1608 sayılı kanun gereği 189 TL para cezası kesildi. Mekânın tamamen boşaltılması için de iş yeri sahibine 5 gün süre verildi.

Vatandaşların sağlığı ile oynayan her türlü işletme ve imalathanenin karşısında olduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımız bu konuda oldukça duyarlı. Biz de Zabıta Müdürlüğü olarak bu konuda titiz davranıyoruz. Gelen şikâyetler anında dikkate alınıyor. Kanunun bize verdiği yetkilere dayanarak gereken durumlarda para cezası hatta kapatmaya kadar giden yaptırımlarımız var ve bunu uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalarla buluşması için gerekli denetimli belediye olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

DHA