Ekonomi Ev kadınına çifte destek

Ev kadınına çifte destek

Paylaş
Ev kadınına çifte destek

Evde üretim yapan kadınlar esnaf muafiyet belgesi alarak vergiden kurtuluyor. Sigorta primlerini de yatırarak emekli olabiliyor

POSTA


Evde el işleri yaparak para kazanan kadınlar hem esnaf sayılıyor hem vergi vermiyor hem de sigortalı olup emeklilik imkanına kavuşuyor. Vergi Kanunu’nda düzenlenen ‘esnaf muaflığı’ ev kadınlarına önemli bir avantaj getiriyor. Motorlu taşıt kullanmamak şartı ile bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile uğraşanlar, gezici olarak bir mesleği icra edenler, evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılıyor.

EMEKLİLİK İMKANI VAR


Bu tür işleri yapanlar vergi dairelerine başvurduklarında ‘Esnaf Muafiyet Belgesi’ alabiliyor. Belgeyi alanlar 3 yılda bir bunu yenilemek zorundalar. Bu belge karşılığında bir bedel de ödenmiyor. Belge alan ev kadınları, isterlerse sigortalı oluyor, SGK’ya müracaat ederek 24 gün prim ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı sayılıyorlar. 2017’de aylık ödenecek prim 455 lira. Ödenecek gün sayısı her yıl artıyor. 2018’de 25 gün üzerinden prim ödenecek.

Haberin Devamı