Gündem Ev sahibi olmak isterlerken, mağdur oldular

Ev sahibi olmak isterlerken, mağdur oldular

Paylaş
Ev sahibi olmak isterlerken, mağdur oldular

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir inşaat firması tarafından inşa edilen ve firmanın iflas etmesi üzerine yarım kalan Harika Residence adlı projeden ev aldığını belirten bir grup, inşaat alanında basın açıklaması yaptı

Grup adına konuşan Zafer Göynügür, bazı dairelerin birden çok kişiye satıldığını, 90’a yakın mağdur olduğunu ve yaklaşık 11 milyon TL dolandırıldıklarını ileri sürüp, "Bir yıl önce teslim edilmesi gereken dairelerimiz bırakın teslim edilmesi başka kişilere satılmış. Firma iflas ettiğini söylüyor ancak mallarına firma sahibinin dayısı tarafından ipotek konulmuş. Biz bunun ticari faaliyet sırasında yaşanan olumsuzluklardan ziyade planlı bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

GNY İnşaat Mimarlık Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından iddiaya göre arsa sahibiyle kat karşılığı anlaşılarak Bornova İlçesi Mevlana Mahallesi’nde yapımına başlanan toplam 110 daireden oluşan Harika Residence adlı proje, firmanın mali sıkıntı yaşayıp iflas etmesi üzerine yarım kaldı. Dairelerini teslim almanın hayalini kuran bir çok kişi, inşaatın tamamlanmaması üzerine firma yetkilileriyle görüşmek istedi, ancak başarılı olamadı.

Bu sırada bir araya gelen yaklaşık 90 mağdur, ellerindeki belgeleri karşılaştırdıklarında, bazı dairelerin bir çok kişiye satışının yapıldığını fark edince hukuki mücadele başlattı. Yaklaşık bir yıl önce dairelerinin teslim edilmesi gerektiğini savunan mağdurlar, bugün söz konusu inşaatta basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Zafer Göynügür, firmanın sahiplerinin İzmir’de tanınan saygın bir aile olduğunu, buna güvendiklerini ancak mağdur olduklarını savundu.

’MUHATTAP BULAMIYORUZ’

Firmanın iflasını açıklamasının ardından muhatap bulamadıklarını dile getiren Göynügür, "İnşaat firmasının sahibi Ö.U. ile annesi G.U., bu kişiler İzmir’de tanınan insanlar. Biz de buna güvenip inşaat daha proje aşamasındayken buradan ev aldık. İnsanlar ellerindeki son paralarını da buraya yatırdı. İnşaat firması, arsa sahibinden 50 daire karşılığında bu arsaya inşaat yapmaya başladı.

Toplamda 110 daire olması planlanan projenin geçen yıl tamamlanması gerekiyordu, ancak teslim edilmeyince öğrendik ki firma iflas etmiş. İlginç olan firmanın mallarına, Ö.U.’nun dayısı tarafından ipotek konulmuş. Ayrıca arsa sahibi ile inşaat firması arasındaki sözleşmede bizlerin haberi olmadan fesih edilmiş. Ne arsa sahibi ne de inşaat firmasının yetkililerinden muhatap bulamıyoruz. Tesadüfen bu dairelerden alan kişilerle tanıştık ve bazı dairelerin birden çok kişiye satıldığını fark ettik. Yaklaşık 90 mağdur var ve zararımız ise 11 milyon TL’ye yakın. Hatta arsa sahiplerinin dairelerinin bile yine inşaat firması tarafından satıldığını öğrendik" dedi.

HAKLARINI İSTİYORLAR

Mağdurlar olarak Ö.U. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Göynügür, "Bu süre içinde firmanın yüzde 50 ortağı olan G.U., hisselerini oğlu Ö.U.’nun üzerine devrederek sorumluluktan kaçmak istemektedir. Bizim savcılığa yaptığımız şikayetin ardın açılan dava kapsamında, firma sahibi Ö.U. tutuklandı. ancak bizim mağduriyetimiz giderilmedi. Bugün villalarında oturan firma sahiplerinin huzur içinde olduklarını düşünmüyorum. Bizler, ya ödediğimiz paralarımızın iade edilmesini ya da dairelerimizin teslim edilmesini istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından mağdurlar inşaat alanını terk etti.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)