Ekonomi Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri dikkat!

Paylaş
Ev sahipleri dikkat!

Konut kredisi alırken, eve elektrik, su ve doğalgaz bağlatırken zorunlu olarak yaptırılan ama sonra yenilenmeyen deprem sigortası ‘otomatik’ yapılır hale gelecek. Sigortasız ev kalmayacak...

100 EVİN 46'SINDA VAR


17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük depremin ardından ‘zorunlu deprem sigortası’nın adını daha çok duymaya başladık. Zorunlu olmasına rağmen halen çoğu konut sigortasız. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; Türkiye’de 17 milyon 661 bin konut var. Deprem sigortası yaptırmış olan konutların sayısı ise 8 milyon civarında.


DÜZENLİ YAPTIRAN YOK


Deprem sigortasını zorunlu hale getirmek için bazı düzenlemeler yapılmıştı. Buna göre; vatandaşlar tapu işlemleri, elektrik ve su aboneliği gibi işlemlerini yaptırırken zorunlu deprem sigortası şartı konulmuştu. Ama ilk yıl yaptırılan bu sigortaların sadece yüzde 2’si düzenli ve sürekli yaptırılıyor. Çoğu kişi yeniden sigorta yaptırmıyor.


ÖNCE UYARI YAPILACAK


Hükümet, sistemi otomatik hale getirmek için düğmeye bastı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Deprem sigortasının düzenli ve sürekli yaptırılması için Hazine ile çalışma başlattık. Yeni düzenlemeyle tüm ev ve binaların sigortalanmasını hedefliyoruz. Poliçesini yenilenmeyen önce uyarılacak. Uyarıya cevap vermeyen otomatik sigortalanacak ve primi tahsil edilecek” dedi.

Haberin Devamı