Bakım Ev yapımı ağda nasıl hazırlanır ve nasıl uygulanır?

Ev yapımı ağda nasıl hazırlanır ve nasıl uygulanır?

Paylaş
Ev yapımı ağda nasıl hazırlanır ve nasıl uygulanır?

İstenmeyen tüylerimizden kurtulmanın sayısız yolu var. Her birimiz çeşitli sebeplerden dolayı farklı bir yöntemi tercih ediyoruz. Bu yöntemlerden en eskisi ve en yaygını ise ağda. Üstelik ağda evde kendi kendimize de hazırlayıp kullanabileceğimiz bir yöntem. Peki nasıl?

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için sayısız yöntem var. Kimi epilasyonu tercih ediyor, kimi jileti, kimi sir ağdayı, kimisi de klasik ağdayı. Hatta bazı kadınlar ağdayı marketten satın almak yerine kendi yapmayı tercih edebiliyor. Eğer siz de ağdanızı dışarıdan satın almak istemiyorsanız evde kendi ağdanızı kendiniz yapabilirsiniz. Diğer yöntemlere göre daha ucuz olduğu için pek çok kadın bu yöntemle tüylerinden kurtulmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

ŞEKERLİ EV YAPIMI AĞDA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 çay bardağı şeker

3 yemek kaşığı limon suyu,

3 yemek kaşığı su

HAZIRLANIŞI

Malzemelerin hepsini bir tencereye koyun. Yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Sürekli karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başladığında altını kısın ama 1-2 dakika daha ocağın altı açık kalsın, karıştırmaya devam edin. Ağdanızın kıvamının olup olmadığını anlamak için su dolu bir kaba birkaç damla atın. Suyun içinde katılaşırsa kıvama gelmiş demektir. Ağdanız altın sarısı rengine döndüğünde tam kıvamını yakalamış olursunuz. Ağdayı tencereden serin bir zemin üzerine dükün. Bir mermer parçası gibi düz bir zemin uygundur. Zeminden kaldırdığınız ağdayı iki elinizin arasında uzatarak kıvam almasını sağlayın. Sıcaklığı geçip ılıklaştığında kullanıma hazırdır. Bu ağda ile bacaklarınız, kollarınız, koltuk altınız ve bikini bölgenizdeki istenmeyen tüyleri rahatlıkla alabilirsiniz.

Haberin Devamı

AĞDA NASIL UYGULANIR?

  • İlk önce ağdayı uygulayacağınız bölgenin temiz olması gerekir.
  • Ağdanın ellerinize yapışmasını istemiyorsanız elinize bir miktar badem yağı sürebilirsiniz.
  • Gerçi evde yaptığınız ağda sabunlu ılık su ile elinizden rahatlıkla çıkacaktır.
  • Ağdayı mutlaka tüylerin çıkış yönünün tersine doğru uygulayın.
  • Ağda bezleri veya kendi hazırlayacağınız bez parçalarını kullanarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

(Hürriyet Aile)