Ege'den gelen lezzet: Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ege'den gelen lezzet: Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ege sahillerinden başlayıp Akdeniz sahillerine kadar uzanan zeytin ağaçları ile yapabileceğiniz ev yapımı kırma zeytin tarifi oldukça lezzetli oluyor. Evde kendiniz kurmak için ev yapımı kırma zeytin tarifi arıyor ya da ev yapımı kırma zeytin nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ev yapımı kırma zeytin yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

28 Ekim 2020, Çarşamba 12:10 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Kendi zeytininizi neden kendiniz hazırlamıyorsunuz? Damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz ev yapımı kırma zeytin tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Evde kendiniz kurmak için ev yapımı kırma zeytin tarifi arıyor ya da ev yapımı kırma zeytin nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ev yapımı kırma zeytin yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ev yapımı kırma zeytin malzemeleri

  • 1 litre su
  • 500 gram zeytin
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Ev yapımı kırma zeytin yapılışı

Zeytinleri yıkayın, ayıklayın ve mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serin. Çekiç kullanarak çekirdekleri zedelenmeden kırın ve kavanoza doldurun. Üstünü tamamen dolduracak kadar su koyun ve suyu her gün değiştirin. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyunu süzün, zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavanozlara alın. İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.


;
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (28 Ekim 2020)