Yemek Ege'den gelen lezzet: Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ege'den gelen lezzet: Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Paylaş
Ege'den gelen lezzet: Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ege sahillerinden başlayıp Akdeniz sahillerine kadar uzanan zeytin ağaçları ile yapabileceğiniz ev yapımı kırma zeytin tarifi oldukça lezzetli oluyor. Evde kendiniz kurmak için ev yapımı kırma zeytin tarifi arıyor ya da ev yapımı kırma zeytin nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ev yapımı kırma zeytin yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Kendi zeytininizi neden kendiniz hazırlamıyorsunuz? Damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz ev yapımı kırma zeytin tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Evde kendiniz kurmak için ev yapımı kırma zeytin tarifi arıyor ya da ev yapımı kırma zeytin nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Ev yapımı kırma zeytin yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ev yapımı kırma zeytin malzemeleri

  • 1 litre su
  • 500 gram zeytin
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Ev yapımı kırma zeytin yapılışı

Zeytinleri yıkayın, ayıklayın ve mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serin. Çekiç kullanarak çekirdekleri zedelenmeden kırın ve kavanoza doldurun. Üstünü tamamen dolduracak kadar su koyun ve suyu her gün değiştirin. 10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyunu süzün, zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavanozlara alın. İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.