EV YAPIMI CİPS TARİFİ
Malzemeler
İstediğiniz miktarda lavaş
1 -2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı sumak
2-3 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı zerdeçal
2-3 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre isot ve karabiber
Malzemeler
İstediğiniz miktarda lavaş
1 -2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı sumak
2-3 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı zerdeçal
2-3 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kimyon
İsteğe göre isot ve karabiber
Hazırlanışı
Tarif: Sedef Batı
Ispanaklı Enginarlı Dip Sos
Malzemeler:
• 4 adet temizlenmiş enginar
• 250 gram ıspanak
• 10 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 80 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 diş sarımsak
• Tuz
• Karabiber
Enginar ve ıspanağı haşladıktan sonra mutfak robotundan geçirin. Geri kalan malzemelerle karıştırın ve afiyetle yiyin.
Malzemeler:
Taze soğanları ince ince doğrayın. Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip iki eşit parçaya ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkartın. Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirebilirsiniz.
Malzemeler:
• 4 adet orta boy kırmızı pancar
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı tahin
• 2 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1/4 çay kaşığı kimyon
Pancar ve nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız nohutların kabuklarını çıkarın. Daha sonra ikisini de mutfak robotundan geçirin ve kalan malzeme ile karıştırın.
Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.