Ev yapımı sağlıklı cips ve dip sos tarifleri

Çocukların da yetişkinlerin de çok sevdiği cipler maalesef hazır alındığında oldukça sağlıksız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı cipsleri yine kendi hazırlayacağınız sağlıklı soslarla tüketmek keyfinizi de sağlığınızı da koruyacaktır. İşte ev cipsi ve birlikte tüketebileceğiniz dip sos tarifleri...

23 Kasım 2018, Cuma 08:22
A A
EV YAPIMI CİPS TARİFİ

EV YAPIMI CİPS TARİFİ

Malzemeler

İstediğiniz miktarda lavaş

1 -2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı sumak

2-3 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı zerdeçal

2-3 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı kimyon

İsteğe göre isot ve karabiber

Hazırlanışı

  • Lavaşları ister üçgen ister kare şekilde kesin. (Çocuğunuz hangi marka cipsi daha çok seviyorsa ona benzetmeye çalışabilirsiniz.)
  • Derin bir kapta zeytinyağının içine tüm baharatları atın ve karıştırın.

  • Lavaşları bu karışımın içine atın ve her tarafına bulaşacak şekilde yedirin.
  • Tüm karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde koyun.

  • Önceden180 derede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra da sertleşeceğinden fazla kızarmadan fırından çıkarın ve afiyetle tüketin.
  • Yanına hazırlayacağınız dip sos ile servis edin.


Tarif: Sedef Batı

SAĞLIKLI DİP SOS TARİFLERİ

SAĞLIKLI DİP SOS TARİFLERİ

Ispanaklı Enginarlı Dip Sos

Malzemeler:

• 4 adet temizlenmiş enginar

• 250 gram ıspanak

• 10 gram tereyağı

• 1 yemek kaşığı mayonez

• 80 gram rendelenmiş kaşar peyniri

• 1 diş sarımsak

• Tuz

• Karabiber

Enginar ve ıspanağı haşladıktan sonra mutfak robotundan geçirin. Geri kalan malzemelerle karıştırın ve afiyetle yiyin.

AVOKADOLU DİP SOS

AVOKADOLU DİP SOS

Malzemeler: 

  • 2 adet büyük boy olgun avokado
  • 2 dal taze soğan
  • 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

Taze soğanları ince ince doğrayın. Olgun durumda olan avokadoların üzerinde keskin bir bıçağı tam tur gezdirip iki eşit parçaya ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkartın. Bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirdiğiniz avokadoları taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, süzme yoğurt, doğranmış taze soğan, taze çekilmiş tane karabiber ve ince çekilmiş deniz tuzuyla karıştırarak sos haline getirebilirsiniz.

PANCARLI DİP SOS

PANCARLI DİP SOS

Malzemeler:

• 4 adet orta boy kırmızı pancar

• 1 su bardağı haşlanmış nohut

• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

• 1 yemek kaşığı tahin

• 2 diş sarımsak

• 4 yemek kaşığı zeytinyağı

• Yarım çay kaşığı tuz

• 1/4 çay kaşığı kimyon

Pancar ve nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız nohutların kabuklarını çıkarın. Daha sonra ikisini de mutfak robotundan geçirin ve kalan malzeme ile karıştırın.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.